PerPeTuUm aGile

Studentima riječkog Filozofskog fakulteta predstavljene mogućnosti prakse i volontiranja

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Uz partnere studenti su se upoznali i s radom udruga koje im omogućuju obavljanje stručne prakse te volontiranje, a riječ je o udrugama DIRA, Dip, Portić i DeltaU okviru projekta »Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse« studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci predstavili su se partneri tog projekta Udruga Žmergo i Zajednica Talijana Rijeka.


Uz partnere studenti su se upoznali i s radom udruga koje im omogućuju obavljanje stručne prakse te volontiranje, a riječ je o udrugama DIRA, Dip, Portić i Delta te je održana radionica digitalnog čišćenja.


Projekt PerPeTuUm aGile financiran je bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova te Operativnog programa »Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020« u iznosu od 3,2 milijuna kuna, a nositelj projekta je riječki Filozofski fakultet, dok je voditeljica doc. dr. Kosana Jovanović.
Ciljevi projekta su unapređivanje postojećih i razvijanje novih modela provedbe stručne prakse studenata Filozofskog fakulteta kroz osmišljavanje ishoda učenja, te sama organizaciuja i provedba stručne prakse studenata.


Ciljne skupine uključuju studente svih godina, nastavno i nenastavno osoblje, vodećeg partnera, kao i sve partnerske organizacije.


Partnerstvo na Projektu podrazumijeva da svi partneri na projektu sudjeluju u osmišljavanju unapređivanja stručne prakse u okviru studijskih programa fakulteta te da su jedan ili više njihovih djelatnika mentori studentima tijekom provedbe projekta.


Partneri su i HNK Ivana pl. Zajca, Srednja talijanska škola, Osnovna škola Vežica, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Turistička zajednica Rijeke te Muzej suvremene umjetnosti Zagreb.