SVI NE MISLE ISTO

Riječki ugostitelji nisu složni: Čini se da nema ništa od bojkota odluke Stožera o ograničenju rada noćnih klubova

foto: arhiva NL

foto: arhiva NLRIJEKA – Zabrana rada noćnih klubova težak je udarac za ugostitelje i vlasnike klubova, a povrh svega veliki problem je i činjenica da se mjera ograničenja rada Nacionalnog stožera civilne zaštite jednako odnosi za sve, za cijelu Hrvatsku, neovisno o činjenici da epidemiološka situacija nije svugdje ista.


To se pogotovo odnosi na Primorsko-goransku županiju i Istru, pa ne čudi da su ovdje ugostitelji zajedno odlučili odbiti provođenje odluke Stožera.


Međutim, čini se da od najavljenog udruženog bojkota Stožera i ograničenja rada noćnih klubova u Rijeci ipak neće biti.
Zoran Komljenović, vlasnik “Night Club Indigo” prvo je pozvao ljude da dođu, jer će klub biti otvoren od 23 sata, naknadno je na svom facebook profilu napisao sljedeće.


“Ja ne mogu vjerovat, sad sam čuo da većina koji su se potpisali da neće raditi, pa koji k… sam bio na tv, dao intervju za Novi list zvao policiju, slao mail u krizni stožer, skupljali potpise i nosili na policiju!!! Pa di je tu sloga, ne treba nas gazit jos jače kad smo u k…”, napisao je.Našoj redakciji prethodno je upućeno pismo u kojemu se obrazlaže Inicijativa riječkih ugostitelja protiv zabrane rada noćnih klubova nakon ponoći.


Štovani,ovim putem vam se obraćamo kako bi vas obavijestili da smo u dogovoru s kolegama vlasnicima riječkih ugostiteljskih objekata, njihovim zaposlenicima te riječkim dj-evima i glazbenicima, odlučili pokrenuti inicijativu kojom bi se ukinula protuustavna odluka Stožera o zabrani rada noćnih klubova te održavanja evenata/partya u zatvorenim prostorima.


Smatramo da je odluka diskriminatorna te u isto vrijeme i besmislena s obzirom na epidemiološko stanje u PGŽ-u i Istri koje je dobro, stabilno,  nema zabilježenih slučajeva zaraze te se poštuju  mjere i upute o prevenciji  širenja zaraze.


U prilog nam idu i današnji javni poziv načelnika stožera PGŽ Boras-Mandića koji je uputio Nacionalnom stožeru te apel predsjednika Liste za Rijeku koji traži od stožera posebni tretman za Kvarner i Istru s obzirom na epidemiološko stanje u tim dvjema županijama.


Na kraju vas obavještavamo da ćemo se večeras oglušiti na apsurdnu zabranu Nacionalnog stožera te da će noćni klub Indigo raditi unatoć zabrani, te stoga pozivamo sve predstavnike medija kako bi svojim prisustvom posvjedočili pridržavanju svih mogućih mjera zaštite i sprečavanja širenja zaraze kojih se pridržavamo od samog početka ove krize.


Klub Indigo svoja vrata otvara od 23:00h, svi ste pozvani, napisao je Zoran Komljenović, vlasnik “Night Club Indigo”.