Tradicionalna manifestacija

Riječki Tehnički fakultet u okviru Rijeke tehnologije organizira Dan otvorenih laboratorija

Ingrid Šestan Kučić

U okviru manifestacije Tehnički će fakultet ugostiti šestotinjak učenika trećih i četvrtih razreda srednjih školaU okviru Rijeke tehnologije Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci uz niz predavanja i radionica u četvrtak i petak organizirat će i tradicionalnu dvodnevnu manifestaciju Dani otvorenih laboratorija.


U okviru manifestacije Tehnički će fakultet ugostiti šestotinjak učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola koji će imati priliku uživo vidjeti predavaonice, laboratorije i suvremenu opremu koja se koristi u nastavi te pri izradi studentskih projekata i radova.


Učenicima će se predstaviti i RITEH studentski timovi koji svojim uspjesima na natjecanjima doprinose međunarodnoj prepoznatljivosti Tehničkog fakulteta.
Istovremeno će se odvijati i aktivnosti vezane uz manifestaciju Rijeka tehnologije na koje je ulaz za sve zainteresirane slobodan.


Održat će se predavanje o problemima pristupačnosti modernih jedrilica za razonodu osobama s invaliditetom, predstavit će se istraživanja mladih znanstvenika, kao i radionica “Karbonskim krilima do svjetskog rekorda” te radionica “Vožnja ronilice” u okviru koje će djeca naučiti sastaviti SeaPerch ronilicu, voziti je po bazenu i ukoliko budu spretni izroniti misteriozni predmet.