Donirali

Riječki Rotarijanci omogućili grijanje građana koji dolaze na testiranje na COVID-19

Sanja Gašpert

Foto Andrea Gembic

Foto Andrea Gembic

Poseban osjećaj zadovoljstva ovom akcijom predstavljaju pozitivne reakcije naših pacijenata, istaknuo ravnatelj Zavoda prof.dr.Vladimir MićovićRotary klub Rijeka donirao je Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije plinske boce i električne grijalice, čime je omogućio grijanje građana koji dolaze na testiranje na COVID-19.


Naime, testiranje na COVID-19 se zbog epidemioloških mjera obavlja na otvorenome. Premda je taj dio prostora već bio opskrbljen električnim grijalicama, samo je jedan dio pacijenata bio u donekle udobnijoj poziciji grijanog prostora.


Jedan od građana koji su došli na testiranje bio je i Srđan Marelić, član Rotary kluba Rijeka, koji je tom prilikom zaključio da bi grijanje toga vanjskog prostora poboljšalo radne uvjete zdravstvenom osoblju te pacijentima olakšalo čekanje.
Tako je članovima svog Kluba predložio pokretanje akcije. Uprava Rotary kluba Rijeka sa svojim se prijedlogom obratila ravnatelju NZJZ-a prof. dr. sc. Vladimiru Mićoviću, a već kroz tjedan dana članovi su osobnim donacijama prikupili financijska sredstva i osigurali 50 plinskih boca koje bi trebale zagrijati prostor testiranja te u akciju uključili tvrtku Dundović, koja je bez naknade osigurala grijalice.


– Drago nam je što smo u vrlo kratkom roku uspješno organizirali i okončali akciju. Uz sav trud medicinskog osoblja uvjeti u ovakvoj situaciji nisu uvijek idealni, ali osjetili smo da trebamo pomoći koliko god možemo i ujedno učiniti nešto za svoju sredinu, kazao je predsjednik Rotary kluba Rijeka Marko Čičin Šain.


Prof. dr. sc. Vladimir Mićović kazao je kako je zahvalan na hvalevrijednoj akciji Rotary kluba Rijeka. Grijalice za vanjski prosto su raspoređene na dvije lokacije – na platou u neposrednoj blizini ulaza te ispred »drive-in« kontejnera.


Poseban osjećaj zadovoljstva ovom akcijom predstavljaju pozitivne reakcije naših pacijenata, kao i činjenica da su time znatno poboljšani uvjeti u kojima ljudi čekaju na testiranje, kazao je dr. Mićović.