Crvena termoplastika

Riječki pješački prijelazi se označavaju crvenom bojom, u Rijeka plusu objasnili zašto je to važno

Sanja Gašpert

Foto Rijeka plus

Foto Rijeka plus

Crvena termoplastika u službi je zaštite pješaka u prometuPrometna signalizacija ima jednostavnu, ali vrlo važnu ulogu – obavijestiti i upozoriti sudionike o stanju na cestama te ih voditi tijekom njihovog kretanja kroz prometnu mrežu. Upravo kako bi ona bila što efikasnija mora biti jasno vidljiva.


Zbog toga je na području grada Rijeke, a u suradnji s mjesnim odborima, Trgovačko društvo Rijeka plus d.o.o. obavilo označavanje brojnih pješačkih prijelaza i oznaka na kolniku takozvanom termoplastikom u crvenoj boji, sve kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu.


Foto Rijeka plus
– Zbog svojih izrazito dobrih karakteristika postala je neizostavan dio i najčešće korišten materijal za označavanje oznaka na kolniku diljem Europe kroz protekla tri desetljeća, pa tako i u Rijeci.


Takvi materijali su prilikom primjene manje osjetljivi na vanjsku temperaturu i temperaturu kolnika, a oznake izrađene od ovog materijala karakterizira vrlo dobra uočljivost u svim vremenskim prilikama, kao i u noćnim i drugim uvjetima smanjene vidljivosti, što je posebno važno za sigurnost pješaka, ističu u Rijeka plusu.


Dodaju kako će i u ovoj godini TD Rijeka plus d.o.o. u suradnji s mjesnim odborima nastaviti raditi na povećanju i realizaciji stupnja sigurnosti u prometu, sve kako bi se prometna kultura dovela na visoku razinu, i na taj način zaštitili svi sudionici u prometu.