GAM-ovac

Riječki maturant Andrej Čizmarević osvojio broncu na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Ingrid Šestan Kučić

Foto Facebook Matematička natjecanja

Foto Facebook Matematička natjecanja

Ovogodišnja reprezentacija bila je jedna od najuspješnijih u povijesti Hrvatske, jer njeni članovi ukupno su osvojili zlatnu, dvije srebrne i brončanu medalju.Maturant Gimnazije Andrije Mohorovičića, Andrej Čizmarević, bio je član ovogodišnje hrvatske reprezentacije na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi čiji je domaćin bio Sankt-Peterburg te je osvojio brončanu medalju.


Ovogodišnja reprezentacija bila je jedna od najuspješnijih u povijesti Hrvatske, jer njeni članovi ukupno su osvojili zlatnu, dvije srebrne i brončanu medalju.


Zlato je pripalo Bernardu Inkretu iz XV. zagrebačke gimnazije, srebro Krešimiru Nežmahu i Ivanu Vojvodiću, a bronce Andreju Čizmareviću, Dorijanu Lendvaju i Jakovu Ljubičiću.

Hrvatska je time zauzela 21. mjesto među 107 država sudionica koje su na 62. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi sudjelovale s najviše šest svojih najboljih srednjoškolaca.


Natjecanje je održano na daljinu, a ispiti su se rješavali na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Natjecatelji su dva dana po 4 i pol sata rješavali rješavali tri zadatka različite težine.