Primorje Aqua Maris

Riječki klub sinkroniziranog plivanja uspješno priveo kraju Erasmus+ projekt

Ivana VaupotićRIJEKA – Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris uspješno je priveo kraju projekt pod nazivom Aqua Primorje, što je od 1. siječnja 2020. godine do 31. prosinca 2021. godine imao za cilj educirati trenere sinkroniziranog plivanja iz Hrvatske, Srbije i Bugarske. Riječ je o Erazmus+ projektu, što se sufinancira sredstvima Europske unije, u koji su osim Primorja Aqua Marisa bili uključeni savezi sinkroniziranog plivanja Srbije i Bugarske te udruga Sport Viv.


– U okviru projekta održali smo tri radionice, počeli smo s radionicom u Bugarskoj, iduća je na redu bila radionica u Rijeci, a cijelu smo priču zaključili radionicom u Srbiji u studenome prošle godine – rekla je Marija Šavko, voditeljica projekta i trenerica u Primorje Aqua Marisu, čija su desna ruka u provođenju projekta bile i kolegice trenerice Valerija Petračina i Marta Malinarić.


Kroz projekt Aqua Primorje 30-ak trenera i plivačica educirano je o prehrani sportaša, prevenciji ozljeda, slaganju koreografije te figura u konkurenciji kadetkinja i mlađih juniorki, a jedna od predavačica bila je i ugledna gošća iz Velike Britanije, LEN sutkinja i trenerica Jennifer Gray.
– Ovaj projekt je bio jako koristan za sve njegove polaznike jer smo stekli nova znanja koja će nam biti od velike pomoći u našem daljnjem radu i postizanju još boljih rezultata. U okviru projekta napravljena je i brošura koja sadrži sve materijale koji će biti od velike koristi trenerima, ne samo sada, već i u budućnosti. Zahvaljujući ovom projektu stekli smo nove prijatelje s kojima ćemo, nadamo se, opet surađivati na nekim novim projektima – zaključila je Marija Šavko.