Akvizicija

Riječki Jadran hoteli upravo su dobili novog vlasnika. Imaju prilično ambiciozne planove

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Kažu da planiraju gradnju atrakcija kao što su ekskluzivni fine-dining restorani, rooftop barovi, noćni klubovi, bazeni i spa zoneRiječki Jadran hoteli dobili su novog vlasnika. Kako je Novi list ve pisao riječ je o izraelskoj grupaciji Brown Hotels u čijem portfelju je čitav niz lifestyle i boutique hotela u Njemačkoj, Grčkoj, Cipru i Izraelu usmjerena je transformaciji hrvatske kulturne i turističke scene sa sedam novih atraktivnih lokacija.


Danas su iz grupacije i službeno potvrdili kupoprodaju navodeći kako se radi o najvećoj akviziciji u Hrvatskoj nakon kupovine pulskog hotelskog lanca Arena Hospitality Grupe 2017. godine. Ova nacionalno značajna akvizicija od strane Brown Hotels Grupe odnosi se na preuzimanje ukupno sedam hotela, dva restorana i turističkog kampa koji se nalaze na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice.


Brown Hotels Grupa u svojim planovima za Jadran hotele i čitavu destinaciju ima velike investicijske i razvojne aktivnosti, s jasnom vizijom transformacije grada Rijeke u međunarodno priznatu turističku destinaciju koja će biti prepoznatljiva po svojoj živopisnoj kulturnoj i zabavnoj sceni, čemu će uvelike doprinijeti karizmatičan stil Brown hotela s jedinstvenom ponudom, navode u grupaciji.
Brown Grupa namjerava provesti sveobuhvatan proces rebrendiranja na svih sedam lokacija na kojima se nalaze objekti u vlasništvu Jadran hotela, a ovom će akvizicijom proširiti vlastiti portfolio u Hrvatskoj, obzirom da već duži niz godina uspješno upravlja trogirskim Brown Beach Houseom.


– Potencijali Rijeke kao grada su ogromni, te smo uvjereni kako može postati značajno turističko središte u hrvatskim, ali i globalnim okvirima te destinacija koja će privlačiti turiste iz cijelog svijeta. U prilog tome govore i značajna ulaganja, posebice stranih investitora na riječkom području, a mi želimo i planiramo biti dio tog trenda ulažući značajna sredstva u razvoj Rijeke, uključujući izgradnju i obnovu hotela te prepoznatljivih Brown atrakcija kao što su ekskluzivni fine-dining restorani, rooftop barovi, noćni klubovi, bazeni i spa zone te brojne druge atrakcije. Grad Rijeka, s međunarodnom zračnom lukom i novim nautičkim marinama koje su u izgradnji, doživljava nevjerojatan zamah i na pravom je putu da se transformira u poželjnu globalnu turističku destinaciju, naglasio je Leon Avigad, osnivač i suvlasnik Brown Hotels Grupe.