Pomažu

Riječki Caritas prikupio 15 tona pomoći i 500.000 kn za Sisak, Petrinju i Glinu

Jakov Kršovnik

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Smjestili su dvije obitelji i jednu osobu s područja pogođenih potresomNa tradicionalnoj božićnoj konferenciji ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije s. Marija Faustina Kovačević istaknula je da su proteklu godinu obilježili pandemija i potres, ali da je Caritas uz pomoć građana uspješno odgovorio i tim izazovima.


– Prikupili smo i poslali oko 15 tona materijalne pomoći za Sisak, Petrinju i Glinu te pola milijuna kuna novčane pomoći Caritasu Sisačke biskupije.


Smjestili smo dvije obitelji i jednu osobu s područja pogođenih potresom, a u suradnji s Katehetskim uredom naši su školarci prikupljali pomoć za Sisak i Petrinju, kazala je s. Marija Faustina.
Nastavila je kako je Caritas u protekloj godini posudio medicinske krevete 91 potrebitoj obitelji, kao i 350 ortopedskih pomagala.


Od drugih redovnih aktivnosti Caritas dijeli pelene za odrasle, školski pribor i bilježnice na početku školske godine te drva za ogrjev potrebitima, a tu je i program kumstva na daljinu u kojem građani mjesečno izdvajaju određeni iznos za obitelji u potrebi.


Kao i svake godine u došašću se prikupljaju sredstva za tisuću božićnih paketa koji će biti podijeljeno u svim župama Riječke nadbiskupije. Svi koji se žele uključiti mogu to učiniti na kunski žiro račun IBAN HR 88 2340009 11000 72735.


Donacije u hrani, odjeći, namještaju, dječjim potrepštinama i drugo, mogu se donijeti izravno u sjedište Caritasa svakog radnog dana od 8 do 15 sati, subotom od 8 do 12 ili se prethodno najaviti na broj telefona 051/511-443.


– Hvala svima koji pomažu, svim našim donatorima, volonterima, građanima, svima od srca želim sretan Božić, kazala je s. Marija Faustina.