SUMA

Riječka promocija knjige Ivane Novačić ‘Zaljubi se u svoj život’ uz radionicu zvukoterapije

Portal Novilist.hr

Ivana Novačić

Ivana Novačić



RIJEKA Knjiga Ivane Novačić ‘Zaljubi se u svoj život’ izuzetni je priručnik koji kratko ali jezgrovito opisuje veliki broj tehnika kojima možemo poboljšati sebi svakodnevni život, a bit će promovirana u Rijeci, 8. lipnja od 17.30 do 19 sati u SUMA-i u Barčićevoj 11. Ulaz je slobodan.


Sa svakim korakom koji poduzimamo u cilju vlastitog napretka uvelike mijenjamo stvarnost na bolje i doprinosimo uzdizanju vibracije Zemlje. Danas se nude mnogi načini ubrzanja tog procesa kako bi što manje vrludali u potrazi i brže stigli do cilja. Glavno je pitanje kako se ponašati i što prakticirati da bi nam život postao bolji, mirniji, sretniji i ljubavniji.


Sadržaj ove knjige sastoji se od obilja savjeta, tehnika, zvukova i osobnih iskustava koji imaju za cilj uravnotežiti i poboljšati naše opće psihofizičko stanje i povisiti osobnu frekvenciju.




Sadržaj:


1. Promjena


2. Sedam čakri i sedam zraka svjetlosti


3. Eliksir života ORMUS


4. Umijeće disanja


5. Meditacija i vizualizacija


6. Lucidno sanjanje


7. Mudre


8. Terapija bojama


9. Čudotvorna moć zvuka


9.a Pjevanje i vokalna terapija


9.b Tibetanske zvučne zdjele i njihovo korištenje


9.c Gong terapija i čišćenje prostora


9.d Zvučne vilice-ljekovite frekvencije


9.e Bubanj i šuškalice


9.f Kristalne pjevajuće zdjele


10. Kristali – naši prijatelji


11. Mandale


12. Opraštanje i rad s unutarnjim djetetom


13. Fizičko tijelo


14. Arkanđeli, anđeli i duhovni vodiči


15. Kako ocjeloviti dušu


16. Ljubav i zahvalnost


Jednostavni recepti za izradu Ormusa, rijetke tehnike za lucidno sanjanje, povratak fragmenata duše i rad sa unutarnjim djetetom, uz mnoštvo ostalih tehnika sačinjavaju priručnik od 16 poglavlja na više od 300 stranica. Kao što je vidljivo, trećinu knjige čine znanja o zvuku i primjenjenoj zvukoterapiji. Osim detaljnog opisa instrumenata i glasa, izložen je i način rada uz mnogobrojne podržavajuće savjete. Takav sadržaj je novost i po prvi puta se može naći na jednom mjestu.


Za lakše spajanje s pojedinim energijama i tehnikama tu su i autorizirane energetske karte “Vorteks Mandale” koje se sastoje od 45 slika – mandala. Karte se, osim za spajanje s temama knjige, mogu koristiti kao vodič za stjecanje uvida i dobivanje odgovora.Knjiga je osmišljena kao cjelina, ali je podijeljena na poglavlja koja se mogu i samostalno koristiti. Svatko ima izbor prakticirati ono što najviše odgovara njegovim sklonostima i vremenu koje je spreman posvetiti sebi.


Opisane vježbe i postupke isprobala sam i osobno, stoga vam ih preporučam s punim pouzdanjem u njihovu učinkovitost. Želim da vas knjiga i prilozi na ovoj stranici otvore za nove spoznaje kako bi postali pravi tragaoci za istinom i otvorili se najdragocjenijem dijelu sebe koji se zove čista LJUBAV.


Ivana Novačić akademska je glazbenica / solopjevačica i profesor glazbene kulture. Diplomirala je zvukoterapiju (D. ST.) na Akademiji za zvukoterapiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivna je kao pjevački pedagog i izvođač na koncertima te organizira predavanja, seminare i edukativne radionice o zvukoterapiji. Radi s glasom, tibetanskim i kristalnim zdjelama, gongom, indijanskim bubnjem i zvučnim vilicama.


Učitelj je i praktičar Theta healinga i Reiki sistema prirodnog iscjeljenja. Educirala se u tehnikama crtanja, slikanja, rada s kristalima, disanja i meditacije. Autorica je knjige „Zaljubi se u svoj život“ priručnika savjeta, vježbi, tehnika i zvukova za unutarnje putovanje i energetskih karata „Vorteks Mandale“. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Theta Healing Institute of Knowledge i Brittish Complementary Medicine Association.


Na ovoj promociji osim što možete kupiti knjigu i karte po promotivnim cijenama imati ćete priliku doživjeti mješavinu zvuka omiljenih zvukoterapijskih instrumenata i glasa uz vođenu meditaciju iz knjige.


Radionica zvukoterapije


Ivana Novačić istog će dana voditi od 14.30 do 17 sati u Savezu udruga mladih SUMA, u Barčićevoj 11, voditi i radionicu zvukoterapije, odnosno terapijskog rada s glasom.


Zvuk snažno i svakodnevno utječe na nas. Bilo kao buka, kao glazba, ili na neki drugi način. Zvuk ima i snažnu iscjeljujuću vibraciju, utječe na obnavljanje stanica u tijelu, smiruje i oslobađa od stresa te duboko uravnotežava i potpomaže podizanju razine svijesti.


Od davnina se moć zvuka koristi u svrhu poboljšanja zdravlja. U današnje vrijeme ima sve više znanstvenih i kliničkih dokaza koji ukazuju na pozitivno djelovanje zvuka.


Glas je najkreativniji i najstariji glazbeni instrument koji ima veliki utjecaj na nas i na našu okolinu. Sa tonovima, zvukovima i melodijama koje proizvodimo možemo si uvelike olakšati stanja stresa, boli i neravnoteže. Suprotno od toga ,kad se glas koristi na pogrešan način, može izazvati vrlo neugodne i negativne efekte. Radeći na glasu kultiviramo ga te on poprima snagu, jasnoću, sonornost i postiže veći opseg.


Terapijski rad sa glasom nam pomaže da otpustimo naše emocionalne i mentalne traume. Na taj način brže se oslobađamo emocija poput ljutnje, agresije, frustracije, ljubomore, straha, konfuzije i napetosti.


Pomoću rada sa glasom možemo se potpuno relaksirati,osnažiti i transformirati. Glasovna meditacija kvalitetno je vrijeme koje posvećujemo sebi u obliku kreativnog izražavanja, a pritom zatvaramo vrata stresu i bilo kakvoj vrsti nemira.


Disanje je još jedan od presudnih faktora, jer korištenjem glasa povećavamo dužinu udaha i izdaha , širimo kapacitet pluća i ulazimo u alfa stanje moždanih valova. Pri tom se mozak opskrbljuje sa kisikom, usporava se puls, normalizira se tlak, opuštaju se žile, podiže se imunitet, oslobađaju se hormoni poput endorfina i melatonina te se ubrzava oporavak.


U radu sa zvukom koriste se tradicionalni i suvremeni slogovi, vokali, zvukovi, melodije i ojkalice koji se izvode u govornom registru ili se pjevaju.


Obavezne rezervacije ulaznica na www.spirit-ri.hr.


Teorijski i praktični rad obuhvaća teme:


– Fiziologija,vrste i kvalitete ljudskog glasa


– Pjevačka postava grla i tijela


– Osvještavanje dijafragme


– Tehnika dubokog disanja


– Oslobađanje glasa i čitavog tijela


– Zagrijavanje glasovnog aparata


– Korištenje glasa u terapijske svrhe


– Različite tradicijske i suvremene tehnike


– Nadtonalno pjevanje


Radionica je namjenjena onima koji:


– se profesionalno izražavaju putem glasa


– žele osloboditi svoj vokalni aparat


– žele da im glas postane sonoran i uvjerljiv


– se bave zvukoterapijom ili drugim terapijama