Treptaj oka Marije Bubaš

Riječanka (67) se među prvima svugdje prijavila za cijepljenje, ignoriraju ju i liječnici i Berošev CijepiSe

Barbara Čalušić

Cijepljenje u dvorani na Zametu / Foto Sergej Drechsler

Cijepljenje u dvorani na Zametu / Foto Sergej Drechsler

"Taj »treptaj oka« gđe Bubaš, po mojem skromnom mišljenju, (pre)dugo traje. Ako je i pjesnička sloboda, previše je, poručuje Mica Zorić-CanjugaImam 67 godina i među prvima sam se prijavila za cijepljenje preko svojeg doktora obiteljske medicine.


S obzirom na to da od toga nije bilo nikakve koristi, prošli tjedan sam se prijavila i preko platforme CijepiSe. Opet ništa! – stoji u mailu koji je našoj redakciji uputila Mica Zorić-Canjuga iz Rijeke, osvrćući se na izjavu koordinatorice HZJZ-a Marije Bubaš da će se cijepljenje onih koji su prijavljeni obaviti »dok trepneš okom«.


“Treptaj oka”


“Taj »treptaj oka« gđe Bubaš, po mojem skromnom mišljenju, (pre)dugo traje. Ako je i pjesnička sloboda, previše je.
Ilustracije radi, napominjem da je moja susjeda, punih 15 godina mlađa od mene, već odavno pozvana na cijepljenje. Ne, nema komorbiditete i ne, ne radi nikakav rizičan posao…”, piše Zorić-Canjuga.


Prema procjenama epidemiologa, u PGŽ-u se cijepilo oko 60 posto građana starijih od 65 godina.


Mićović: Neka mi se gđa. javi!


Kao uska grla za cijepljenje starijih građana navode se liječničke ordinacije s većim brojem starijih pacijenata, zbog čega u drugim ordinacijama koje skrbe o mlađoj populaciji, na cijepljenje dolaze na red i one osobe koje se ubrajaju u treću fazu.


Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a prof. dr. Vladimir Mićović kaže da je u ovom trenutku glavni cilj programa cijepljenja »uhvatiti« sve starije građane te je pozvao gospođu Zorić-Canjuga da mu se javi.


– Vjerujemo da će se većim količinama cjepiva, cijepljenje starijih ubrzati i mislim da ćemo u sljedećih nekoliko tjedana uspjeti cijepiti sve starije od 65 godina jer nam je glavni cilj doći do njihove procijepljenosti, poručio je Mićović.