Dan mrtvih

SJEĆANJE POD MASKAMA Riječani obilaze grobove najmilijih

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, epidemiolozi su, zbog pandemije koronavirusa, pozivali građane da budu disciplinirani, štite sebe i svoje sugrađane i primjenjuju sve preventivne mjere, primjerice održavaju distancu i nose zaštitne maskeI Riječani u nedjelju obilježavaju blagdan Svi Svetih i posjećuju grobove svojih najmilijih, a za sve građane osiguran je besplatni javni prijevoz na svim gradskim i županijskim linijama.

Foto galerija: Svi sveti, groblje Trsat Foto: Sergej DrechslerKao i u ostalim dijelovima Hrvatske, epidemiolozi su, zbog pandemije koronavirusa, pozivali građane da budu disciplinirani, štite sebe i svoje sugrađane i primjenjuju sve preventivne mjere, primjerice održavaju distancu i nose zaštitne maske.

Foto galerija: Dan mrtvih na groblju Drenova Foto: Sergej DrechslerMise na riječkim gradskim grobljima Drenova, Zamet i Trsat su na blagdan Svih svetih u 15 sati, a na drugim grobljima Riječke nadbiskupije prema župnim rasporedima.

Foto galerija: Dan mrtvih na groblju Kozala Foto: Sergej Drechsler

Svetu misu u crkvi sv. Romualda i Svih svetih u 15 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić koji će nakon mise, kod središnjeg križa na groblju Kozala, predmoliti molitvu odrješenje za sve pokojne.


Riječke tržnice na blagdan Svih svetih ne rade, osim prostora za prodaju cvijeća na centralnoj tržnici, do 15 sati.