U sklopu projekta »Rock akademija«

Ri Rock organizira projekte za najmlađe: Glazbene igraonice i radionice za djecu i mlade

Marko Dobrecović

Foto: Press

Foto: Press

Za dodatne informacije o radionicama obratite se na telefonski broj 0958847775 ili na: [email protected]Povratkom jeseni polako se vraćaju i željno iščekivane izvanškolske aktivnosti. Za novu dozu glazbenih radionica za najmlađe pobrinut će se Udruga Ri Rock i njihov projekt »Rock akademija«. Novom se izdanju radionica, koje se održavaju u OKC-u Palach, mogu pridružiti djeca u dobi od 4 do 7 godina, djeca od 7 do 10 godina ili djeca od 11 do 14 godina. Cilj ovog projekta je razvijanje mladih glazbenika riječke rock scene putem raznih tečajeva, predavanja, klinika, savjetovanja, radionica i igraonica. Klinci od 4 do 7 godina mogu pristupiti takozvanom Ri Rock vrtiću i njihovoj Glazbenoj igraonici.


Kako navode iz Udruge Ri Rock, igraonica se temelji na improvizaciji i aktivnom sudjelovanju djece u raznim glazbenim aktivnostima kao što su pjevanje i sviranje. Ovom metodom omogućuje se korištenje glasa ili instrumenta pri čemu se postiže direktan kontakt sa stvaranjem glazbe. Ri Rock vrtić zamišljen je kao neformalni koncept, a ideja je glazbom doprijeti do djece i omogućiti im opušteno muziciranje uz pomoć igre, izvan klasičnog školskog modela. Igraonica usmjerava djetetovu energiju na stvaranje ritma, glazbe, zvuka i kreativnog izražavanja.


Ri Rock vrtić igraonice obuhvaćaju učenje pjevanja, ritmova i zvukova, razvijanje motorike, razvijanje timskog rada, suradnje i zajedništva, poticanje kreativnosti i stvaralaštva, relaksaciju i opuštanje. Prijave za Ri Rock vrtić otvorene su od 24. rujna pa sve dok se ne popune grupe. Dob polaznika za grupu je od 4 do 7 godina. Radionice će se održavati jednom tjedno u trajanju od 45 min. Druga radionica koju Ri Rock udruga provodi jest radionica grupnog bubnjanja za djecu i mlade. Radionicu opisuju kao idealnom za sve one koji pršte od energije i tu energiju žele preusmjeriti na stvaranje glazbe. Radionice bubnjanja podrazumijevaju dvije grupe raspoređene po uzrastima, mlađa grupa za djecu od 7 do 10 godina te starija grupa za djecu od 11 do 14 godina.
Radionice će, osim samog učenja sviranja ritmova, biti usmjerene i na druge elemente, kao što su timski rad i suradnja, zajedništvo, fokusiranost, kreativnost, stvaralaštvo, motorika, disciplina, ispucavanje negativnih emocija i stresa, relaksacija i opuštanje. Radionice će se održavati jednom tjedno u trajanju od sat vremena, a zamišljene su s ciljem osnivanja stalne bubnjarske skupine koja će u budućnosti uvrstiti i neobvezne javne nastupe. Prijave su otvorene sve dok se ne popune grupe, a radionice bi se održavale jednom tjedno u trajanju od 45 min.


Za dodatne informacije o radionicama obratite se na telefonski broj 0958847775 ili na: [email protected]


Budući da glazba pozitivno utječe na djetetove fizičke i umne sposobnosti te omogućuje razvoj estetskog odnosa prema glazbi i umjetnosti općenito, ove će radionice biti sjajna prilika da najmlađi izoštre nekoliko svojih vještina.


– Glazba kao sredstvo u komunikaciji često pomaže u izražavanju osobnosti, poručuju iz Udruge.


_


Radionice su namijenjene djeci u dobi od 4 do 7 godina, od 7 do 10 godina ili od 11 do 14 godina.