Restoran na Trsatu

Restoran Trsatika preuzima Vjeko Lazić, vlasnik Nona Frane

Ivor Balen

Zamisao je da restoran bude u stilu Trsata prije 100 godina. Interijer će biti u drvu i kamenu, a vani će se održavati plesnjaci, kaže LazićRIJEKA Ako sve bude u skladu s planovima, 6. prosinca Trsat bi trebao dobiti novi restoran u prizemlju Hrvatske čitaonice u prostoru u kojem je donedavno djelovala Trsatika. Vlasnik novog lokala je Vjeko Lazić, riječki ugostitelj poznat po restoranima Nono Frane u Viškovu i Gardens u prizemlju Robne kuće Ri. Ime još nije poznato, Lazić kaže da bi moglo, ali i ne mora, ostati Trsatika. Zna se međutim da će uspješni ugostitelj nastojati ponuditi nešto sasvim novo.


– Osnovna zamisao je da to bude restoran u stilu Trsata kakav je bio prije 100 godina. Interijer će biti uređen u drvu i kamenu, a vani će se održavati plesnjaci uz živu glazbu. Tako nešto nedostaje istočnom dijelu grada, posebno zato što centar Trsata prema mom mišljenju nije dovoljno živ. Naši gosti to žele, ističe Lazić, koji će u novi restoran uložiti oko dva milijuna kuna, koliko je stajalo i uređenje Gardensa.


Za takvu investiciju je očito sposoban zato što mu postojeći lokali dobro rade. Nono Frane je odavno postao jedno od omiljenih okupljališta u zapadnom dijelu prigrada, a Gardens je u rekordnom roku postao nezaobilazno svratište u centru Rijeke.
– Laički pojašnjeno, Nono Frane je poznat po mesu, a Gardens kao okupljalište poslovnih ljudi. Na Trsatu otvaramo restoran koji će biti poseban, prije svega ambijentom. Hrana će biti lakša nego u Viškovu, ali ne bih sve otkrivao. Reći ću samo da je Gardens u mjesec dana postao mjesto za koje zna cijela Rijeka, a za restoran na Trsatu će u godinu dana znati cijela Hrvatska, ambiciozan je Lazić, koji je ugostiteljski zanat »ispekao« radeći kao kuhar u Amfori, Bevandi i upravo u Trsatici.


Preuzimanje čekao godinu danaLazićevo preuzimanje prostora u prizemlju Narodne čitaonice bilo je povezano s mnogo teškoća. Zbog sukoba među čelnicima Hrvatske čitaonice Trsat, Lazić je više od godinu dana čekao na preuzimanje prostora.

– Pravo na zakup prostora smo dobili 3. rujna 2010. godine u konkurenciji više različitih ponuđača. Osnovni razlog zbog kojeg nas je odabrala Hrvatska čitaonica Trsat bio je program koji smo ponudili. Godinu dana smo imali problema u preuzimanju prostora zbog bivšeg vlasnika, a u posjed smo ušli 28. rujna – zaključio je Lazić.