Koronavirus

Ravnatelj KBC-a: Dvije novozaražene osobe u Rijeci imaju vrlo blage simptome bolesti

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

U KBC Rijeka trenutno je pet oboljelih od koronavirusa, a među testovima su i oni prvooboljeloga koji su dva puta bili negativni, odnosno potvrđeno je da je izliječenRIJEKA Dvije osobe za koje je u riječkom KBC-u u ponedjeljak potvrđena zaraza koronavirusom smještene su u bolničkoj zgradi Klinike za otorinolaringologiju koja je ispražnjena za potrebe smještaja zaraženih, a imaju vrlo blage simptome bolesti.


Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac najavio je kako će se osim u toj zgradi zaraženi smještati i u Klinici za infektologiju, a u tim dvjema zgradama osiguran je smještaj za 45 oboljelih.


Štimac je dodao kako je sukladno naputcima u nedjelju ispražnjena i Klinika za neurologiju, a neurološki bolesnici raspoređeni su po drugim odjelima.
U toj zgradi će se urediti i respiracijski centar za bolesnike kojima treba pomoć respiratora, a ima kapacitet za 53 oboljelih, rekao je.


Štimac je ustvrdio da riječki KBC zasad ima dovoljno respiratora, zatražena je narudžba za još nekoliko njih, a po potrebi se mogu premještati respiratori i iz drugih lokacija bolnice.


U KBC Rijeka trenutno je pet oboljelih od koronavirusa, a među testovima su i oni prvooboljeloga koji su dva puta bili negativni, odnosno potvrđeno je da je izliječen.


Štimac je kazao kako su u dobrom zdravstvenom stanju i druge dvije osobe koji se zbog zaraze koronavirusom u KBC-u nalaze od ranije.


Naveo je kako oni imaju znakove pneumonije, ali je bolest u poboljšanju, iz dana u dan im je stanje bolje te se očekuje njihovo izliječenje.