17 stipendija

Raspisan natječaj za PGŽ stipendiste, studentima 1.000 kuna mjesečno

Portal Novi list

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Stipendije se dodjeljuju studentima deficitarnih zanimanja. To su: kineziologija, strojarstvo, geodezija, elektrotehnika, logopedija, farmacija, geografija, matematika, biologija, računalstvo, fizika, socijalna pedagogija i rehabilitacija„Danas je raspisan natječaj za dodjelu novih 17 stipendija studentima deficitarnih zanimanja, a 20 studenata i u ovoj akademskoj godini ostaju županijski stipendisti jer su za to stekli sve uvjete“, rekla je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare zamjenica župana Marina Medarić.


Pozvala je studente da na mrežnim stranicama PGŽ pogledaju uvjete natječaja i prijave se ukoliko se školuju za jedno od 13 deficitarnih zanimanja. Konkretno za akademsku 2020./2021. godinu to su kineziologija, strojarstvo, geodezija, elektrotehnika, logopedija, farmacija, geografija, matematika, biologija, računalstvo, fizika, socijalna pedagogija i rehabilitacija.


Ove je godine za tu namjenu u proračunu PGŽ osigurano 370 tisuća kuna. Stipendije će se isplaćivati u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.
Ključni kriterij za dodjelu je upravo deficitarnost odabranog studijskog programa, a natjecati se mogu studenti koji imaju prebivalište na području Primorsko-goranske županije najmanje šest mjeseci prije raspisivanja natječaja, te oni koji su u posljednje dvije godine školovanja ostvarili prosjek ocjena od najmanje 3,00.