Ove subote

Puno finih stvari sprema se za humanitarnu Maškaranu jotu, evo kako i vi možete pomoći

Jakov Kršovnik

S jednog od ranijih izdanja Maškarane jote / Foto Damir Škomrlj

S jednog od ranijih izdanja Maškarane jote / Foto Damir Škomrlj

Spremanje jote i palente kompirice počet će ranom zorom te se planira pripremiti šestotinjak porcija, koje će se moći kupiti po deset kuna, dok će čaša vina biti pet kunaRIJEKA Humanitarna Maškarana jota ove subote po 14. put održat će se na Trgu Republike Hrvatske od 11 do 13 sati. Prilog ove godine ide Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka kako bi se uredio praktikum za djecu s invaliditetom koja će se školovati da postanu pomoćni konobari i serviri.


Ovogodišnja novost je modna revija na temu Karoline Riječke, heroine koja je spasila grad od razaranja. Program će voditi Josip Krmpotić, a nastupit će i Kantridersi.


Spremanje jote i palente kompirice počet će ranom zorom te se planira pripremiti šestotinjak porcija, koje će se moći kupiti po deset kuna, dok će čaša vina biti pet kuna. Za pripremu se planira 60 kilograma fažola, 60 kupusa, po 20 dimljene vratine i kobasica, 7 kilograma pancete, a 20 kilograma brašna i krumpira pripremat će članovi Udruge Palentar.
Na konferenciji za medije događanje su najavili Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Josip Cucančić te ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivone Šabarić Rubeša.


Sertić je najavio lijepo vrijeme, zahvalio brojnim sponzorima te najavio goste iz javnog života: predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, predsjednika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibora Kratohvila, koji će u ime svojih institucija također donirati sredstva, zatim gradonačelnika Vojka Obersnela, predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata te predstavnike jedinica lokalnih samouprava, prijateljskih Komora i Udruženja iz cijele Hrvatske te kraljicu karnevala Doru Pilepić i Meštra Tonija.


Šabarić Rubeša zahvalila je na inicijativi te rekla kako će prikupljeni iznos zasigurno pomoći Centru da osigura što bolje uvjete za stjecanje praktičnih vještina budućeg zanimanja pomoćnih konobara i servira.


Cucančić je najavio spomenute detalje oko pripremanja, a za one koji ne budu mogli doći u subotu, no žele donirati, otvoren je račun HR5524020061500077751, na koji se sredstva mogu uplatiti od 19.02. do 15.3.2020.