Izložba Muzeja grada Rijeke na Žabici

PRVI U SVIJETU Torpedo u fokusu čeških, mađarskih i grčkih novinara

Kim Cuculić

Mađarski televizijski novinari proteklog su vikenda radili prilog o torpedu / Snimio Sergej DRECHSLER

Mađarski televizijski novinari proteklog su vikenda radili prilog o torpedu / Snimio Sergej DRECHSLER

Mađarski novinari ujedno su pokazali zanimanje za priču o »Szent Istvanu«, jednom od najvećih ratnih brodova svoga vremena, izgrađenom u Rijeci i uništenom torpednim napadom u Prvom svjetskom ratuRIJEKA  Izložba »Riječki torpedo – prvi na svijetu« sve je zanimljivija stranim medijima. Potvrdilo se to i prošlog vikenda, tijekom kojega su priloge o izložbi Muzeja grada Rijeke u skladištu na Žabici pripremali novinari iz triju zemalja.


Nakon što su prilog o riječkom torpedu 5. rujna snimili djelatnici BBC-ja u sklopu reportaže o Rijeci za britanske gledatelje, ovih dana s izložbom su se upoznali mađarski novinari.


Informacija o Rijeci kao mjestu rođenja torpeda i izložbi naći će mjesto u emisiji »Off the beaten track« televizijske kuće Ozone. Mađarski novinari ujedno su pokazali zanimanje za priču o »Szent Istvanu«, jednom od najvećih ratnih brodova svoga vremena, izgrađenom u Rijeci i uništenom torpednim napadom u Prvom svjetskom ratu.


Izložba


Izložba ‘Riječki torpedo – prvi na svijetu’ / Snimio Sergej DRECHSLER

Prilog o izložbi došli su snimiti i novinari vodećega češkog portala Novinky.cz.


Kolika je privlačnost priče o torpedu, ovaj je vikend pokazao i poziv u Muzej grada Rijeke iz grčkoga turističkog magazina »Travel«.


Magazin izlazi u nakladi od stotinu tisuća primjeraka na engleskom jeziku u sklopu jednog od najvećih grčkih dnevnih listova »Kathimerini«, a međunarodna publika prati ga unutar lista »International Herald Tribune«.


Urednicima magazina poslane su fotografije izložbe za preporuku posjetu Rijeci na njihovim stranicama. Prošle nedjelje izložbu su posjetila i 24 austrijska turista.


Priča o "Szent Istavnu" također intrigira svjetsku javnost / Snimio Sergej DRECHSLER


Priča o "Szent Istavnu" također intrigira svjetsku javnost / Snimio Sergej DRECHSLERIzložba


Izložba ‘Riječki torpedo – prvi na svijetu’ / Snimio Sergej DRECHSLER