Susret volontera

Prve Caritasove stipendije za ugrožene učenike i studente

Ingrid Šestan Kučić

s. Marija Faustina Kovačević / Foto: M. LEVAK

s. Marija Faustina Kovačević / Foto: M. LEVAK

Podijelit ćemo 20 stipendija u iznosu od 750 kuna za srednjoškolce i tisuću kuna za studente mjesečno. Srednjoškolci i studenti stipendirat će se deset mjeseci u godini, kazala je ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije s. Marija FaustinaRIJEKA – Godina na izmaku bila je vrlo teška jer posljedice pandemije osjećaju se u mnogim kućanstvima. Mnogi su ostali bez radnog mjesta, rasle su cijene, a rat u Ukrajini donio nam je velik broj izbjeglica. Bilo je puno posla za Caritas ove godine – istaknula je ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije s. Marija Faustina Kovačević, na jučerašnjem tradicionalnom susretu volontera župnih Caritasa.


U sklopu susreta volontera koji je organiziran uoči Nedjelje Caritasa jučer su prvi put podijeljene i stipendije socijalno ugroženim učenicima i studentima.


– Ove godine smo prvi put pokrenuli akciju stipendiranja srednjoškolaca i studenata. Podijelit ćemo 20 stipendija u iznosu od 750 kuna za srednjoškolce i tisuću kuna za studente mjesečno. Srednjoškolce i studente stipendirat ćemo deset mjeseci u godini, kazala je s. Marija Faustina.
Ujedno je podsjetila da Caritas trenutno provodi akciju »Za 1000 radosti« – »Govori dobrim!« na način da se građani pozivaju da prilikom svakoga gola, boda i pobjede hrvatske nogometne reprezentacije pozivom na broj 0609010 pomognu sugrađanima koji se bore sa siromaštvom, bolešću i samoćom. Susret volontera započeo je duhovnim nagovorom, a predstavnici župnih Caritasa imali su priliku iznijeti što i kako rade, kako bi njihov dobar primjer bio poticaj i nadahnuće drugima. Druženje su završili misom koju je predvodio riječki nadbiskup mons. Mate Uzinić.