Radovi

Proširuje se zgrada Dječjeg vrtića Grobnički tići, jasličari će dobiti svoj prostor u Podhumu

Sanja Gašpert

Proširit će se i kuhinja i izgraditi sanitarni čvor, a uz to, na tri pozicije, za sve tri grupe, u prizemlju se otvara prolaz za izlaz u dvorište. Procijenjena vrijednost radova je oko 400 tisuća kunaJELENJE – U tijeku je realizacija projekta proširenja zgrade Dječjeg vrtića Grobnički tići u Podhumu, koji će riješiti problem nedostatka adekvatnog prostora za najmlađe. Prema informacijama iz Općine Jelenje, ovim projektom dobit će se dodatna prostorija za kreiranje prve jasličke grupe te će se proširiti kuhinja i izgraditi sanitarni čvor.


Financije


Također, radovi se izvode na vanjskoj stolariji i vanjskoj podnoj betonskoj ploči, a uređuje se i prostorija koju je koristila starija grupa polaznika. Uz to, na tri pozicije, za sve tri grupe, u prizemlju se otvara prolaz za izlaz u dvorište. Vrijednost radova procjenjuje na oko 400 tisuća kuna, od čega je najveći dio sufinanciran iz vanjskih izvora.

– Sredstva u iznosu od 200 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sa 100 tisuća kuna u projekt proširenja uključila se i Primorsko-goranska županija, dok je ostatak financijskih sredstava osigurala Općina Jelenje. Radovi se izvode na zgradi u vlasništvu Općine Jelenje, u postojećim gabaritima, ističu u Općini Jelenje.


Početkom svibnja u Podhumu je, u sklopu DV-a Grobnički tići, izgrađen park za djecu, uz pomoć Primorsko-goranske županije, a novi je prostor za igru namijenjen isključivo polaznicima vrtića. Više od 120 mališana sada može svakodnevno uživati na novim spravama i u adekvatnom prostoru većem od 700 četvornih metara. Za izgradnju novog igrališta izdvojeno je ukupno 220 tisuća kuna, od čega je Primorsko-goranska županija osigurala 150 tisuća kuna, dok je ostatak pokrila Općina Jelenje.


Novo igralište


Novo igralište sadržava gotovo pedeset četvornih metara antistres podloge, kao i mnoge objekte za igru, od čega drvenu kućicu za skrivanje najmanjih, spravu za njihanje u obliku bube, ljuljačku, klackalicu za četiri osobe, cjelovito igralište koje se sastoji od dviju kućica povezanih mostom penjalicom, kao i toboganom od nehrđajućeg čelika te tunelom od poliestera. Na igralištu je postavljena i zasebna penjalica, dvije klupice, kao i dva koša za smeće. Izvan igrališta napravljeno je parkiralište za bicikle i pse, igralište je ograđeno ogradnim sustavom za sigurnost djece, a uz to, posađena su i četiri stabla.