NESVAKIDAŠNJE NATJECANJE

Prompt Battle u subotu u Rijeci: Natjecanje u generiranju slika pomoću tekstualnih naredbi

Natjecatelji su već odabrani i marljivo treniraju, a građani su pozvani da im se  kao publika pridruže ove subote od 19 sati u velikoj dvorani Filodrammatice. Ulaz je slobodanPrompt Battle ili natjecanje u generiranju slika pomoću tekstualnih naredbi je događaj uživo u kojem se sudionici natječu jedni protiv drugih korištenjem softvera za pretvaranje teksta u sliku (riječ prompt se može prevesti kao uputa izdana računalnom sustavu).


Natjecatelji su već odabrani i marljivo treniraju, a građani su pozvani da im se  kao publika pridruže ove subote, 24. veljače od 19 sati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) i svojim pljeskom i navijanjem sudjeluju u izboru prvog riječkog pobjednika ovog nesvakidašnjeg natjecanja. Ulaz je slobodan.


Sudionici igre su pozvani da pokažu svoje prompt-vještine u vrlo kratkom vremenu, a publika izabire pobjednike mečeva koji se igraju jedan-na-jedan po kup sistemu. Pobjednik je onaj tko, prema reakcijama publike, uspije izvući najviše iznenađujućih, uznemirujućih ili najljepših slika iz tajanstvenih dubina generatora slika DALL·E 2.
Nakon više od dvadeset održanih natjecanja na umjetničkim festivalima i drugim programima diljem Europe (transmediale, Berlin; IMPAKT festival, Utrecht; Beta Festival, Dublin; Ars Electronica, Linz; Chaos Communication Congress, Hamburg, itd.), događaj prvi puta stiže i u Rijeku.