Dan sigurnog interneta

Promovirana nova generacija amasadora Tića, vršnjacima će ukazivati da nasilje nije rješenje

Ljiljana Hlača

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir ŠkomrljRIJEKA Promocijom novih amasadora riječkog Dječjeg doma Tić u Gradskoj vijećnici obilježen je Dan sigurnog interneta. Riječ je o tradicionalnom druženju kada polaznici osmih razreda riječkih škola ustupaju svoj mandat učenicima šestih razreda, koji onda u periodu od dvije godine – promoviraju nenasilje, promiču dječja prava i obaveze te angažirano djeluju u zajednici.


– Uloga ambasadora je da sukladno svojoj dobi i mogućnostima šire znanja i ponašanja među vršnjacima koja ukazuju da nasilje nije rješenje. Nadalje, njihovo mišljenje čuje se i javno jer sudjeluju na info štandovima na Korzu Doma, stručnim tribinama i konferencijama, radionicama, rekla nam je ravnateljica Dječjeg doma Tamara Žakula.


Ovo je deveti takav susret, a novim – starim amasadorima obratile su se Maja Pudić, voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke, koja je tom prilikom ambasadorima poručila da nastave primjenjivati stečena znanja i vještine koja su dobili kroz ovaj program te da reagiraju na svako nasilje. Ana Albercht Čekada, savjetnica Pravobraniteljice za djecu, općenito je govorila o radu i ulozi institucije Pravobraniteljice za djecu.
Dan sigurnog interneta obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu mjeseca veljače s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja. Tema ovogodišnjeg Dana je »Zajedno za bolji internet« a kroz ovakvu temu cilj je poticanje mladih i djece da koriste dobre prilike interneta.