Županijsko natjecanje

Proglašeni najbolji mladi tehničari u PGŽ-u

Ingrid Šestan KučićRIJEKA – Osnovna škola Gornja Vežica bila je domaćin 63. županijskog natjecanja mladih tehničara na kojem je ove godine s obzirom na postojeću epidemiološku situaciju bio zastupljen manji broj učenika i škola, a natjecanje je održano u skladu s propisanim protuepidemijskim mjerama. Sudjelovalo je ukupno 57 učenika iz 22 osnovne škole u Primorsko-goranskoj županiji i to u 10 tehničkih disciplina. U ocjenjivačkom povjerenstvu bilo je ukupno 23 učitelja mentora i vanjskih suradnika.


U kategoriji modelarstva i maketarstva prvo je mjesto osvojila Ira Đerić Hasanac iz OŠ Zvonka Cara Crikvenica, drugo Luka Damjanović iz OŠ Gornja Vežica, treće Nikola Vlašić iz OŠ Čavle, a u kategoriji graditeljstva prvo je mjesto osvojila Hana Malnar iz OŠ Zvonka Cara Crikvenica, treće Patrik Klovar-Lukarić iz OŠ Kozala, dok je u kategoriji strojarske konstrukcije prvo mjesto osvojio Marko Saršon iz OŠ Pehlin, drugo Andro Mihić iz OŠ Trsat te treće Luka Ušalj iz OŠ Trsat.


U kategoriji obrade materijala prvo je mjesto osvojila Jana Redžić OŠ »Rikard Katalinić Jeretov« Opatija, drugo Mia Žnidarčić iz OŠ Trsat, treće Davor Tonković iz OŠ dr. Josipa Pančića Bribir, a u kategoriji elektrotehnike prvo je mjesto osvojio Duje Vujević iz OŠ Pehlin, drugo Borna Ćorković iz OŠ Srdoči, treće Karlo Tomović iz OŠ Trsat, dok je u kategoriji elektronike prvo mjesto osvojio Ivan Brlas iz OŠ Turnić, drugo Sven Haramina iz OŠ Trsat te treće David Vičić iz OŠ »Rikard Katalinić Jeretov« Opatija.
U kategoriji fototehnike prvo je mjesto osvojila Iva Tomak iz OŠ Vladimira Gortana, drugo Ema Peruško iz OŠ Srdoči, treće Filip Bukilić iz OŠ Turnić, a u kategoriji automatike prvo je mjesto osvojio Borna Vukonić iz OŠ Hreljin, drugo Gabriel Vidas iz OŠ Pehlin, treće Aleksandar Radić iz OŠ Pehlin, dok je u kategoriji modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina prvo mjesto osvojila Ena Ban iz OŠ Zvonka Cara Crikvenica, drugo Barbara Margan iz OŠ Vladimira Gortana te treće Tomislav Štefanac iz OŠ Gornja Vežica. U kategoriji radiokomunikacije prva su tri mjesta osvojili učenici iz OŠ Kraljevica pa je prvo mjesto osvojio Ivan Bošnjaković, drugo Gregor Polić i treće Matija Nikšić.