Nova predstojnica

Prof. dr. Jeleni Roganović četverogodišnji mandat Klinike za pedijatriju u KBC-u Rijeka

Barbara Čalušić

Uz organizacijske i stručne izazove na riječkoj Klinici za pedijatriju koji je očekuju, riječka dječja bolnica u njezinu bi mandatu trebala biti preseljena u nove prostore nove bolnice na SušakuRIJEKA – Dosadašnja obnašateljica dužnosti predstojnice Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, prof. dr. Jelena Roganović izabrana je za predstojnicu ove klinike u predstojećem četverogodišnjem razdoblju.


Osim prof. dr. Roganović, na natječaj za šefa dječje bolnice prijavilo se još troje njezinih kolega: doc. dr. Iva Bilić Čače, doc. dr. Kristina Lah Tomulić i prof. dr. Goran Palčevski.


Prof. dr. Roganović niz godina na Klinici za pedijatriju vodi Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku, a aktivna je članica brojnih europskih stručnih društava koja su usmjerena na liječenje djece s malignim oboljenjima. Javnosti je poznata i kao liječnica koja u svojim istupima naglašava potrebu za konstantnim podizanjem kvalitete liječenja teško bolesne djece.
Uz organizacijske i stručne izazove na riječkoj Klinici za pedijatriju koji je očekuju, riječka dječja bolnica u njezinu bi se mandatu trebala preseliti u nove prostore nove bolnice na Sušaku. Nova bolnica za žene i djecu svoja bi vrata trebala otvoriti za godinu i pol.


– Moja ambicija da nakon dva kratka mandata nastavim voditi kliniku je logičan slijed promjena koje je Klinika za pedijatriju u ovom razdoblju započela i rezultata koje je postigla.


U centru svih naših aktivnosti bit će osigurane najviše razine zdravstvene zaštite svakog djeteta. Preseljenje u novu bolnicu, s dobro organiziranim multidisciplinarnim i holističkim pristupom bolesnom djetetu, predstavlja za cijelu generaciju pedijatara, koje sam u iduće četiri godine na čelu, velik izazov i povijesnu odgovornost, kazala je prof. dr. Roganović.