Spor

Problemi s prostorom na Škurinjskoj cesti: Boćarski klub ostaje samo godinu dana?

Ljiljana Hlača

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Klub se našao u središtu pažnje kada se pojavila vijest da mora na silu iseliti svoje stvari iz prostora kojim je nekad upravljao Grad Rijeka, a sada on ima novog vlasnika – fizičku osobuRIJEKA Nadležne službe Grada Rijeke nemaju službenu informaciju da Boćarski klub Škurinje treba, odnosno traži novi prostor. No, ako bude potrebno, Grad Rijeka razmotrit će mogućnost pronalaženja adekvatnog zamjenskog prostora, odgovor je to koji smo dobili na pitanje o problemu Boćarskog kluba Škurinje koji se nalazi uz cestu, adresa Škurinjska cesta 37.


Naime, ovaj Klub našao se u središtu pažnje kada se pojavila vijest da mora na silu iseliti svoje stvari zbog problema s prostorom koji je dugo vremena bio u imovinsko-pravnom procesu. Nekad je objektom upravljao Grad Rijeka, a sada on ima novog vlasnika: fizičku osobu.


Klub djeluje više od 30 godina i to je za mnoge mjesto »okupljanja svih generacija, sklapanja novih prijateljstva, druženja, a što je važnije mjesto gdje se djeca mogu igrati.«
– Ovaj dio Škurinja nema dječjih parkova, nogostupa niti kvalitetne autobusne veze s gradom. Jog je zadnja postaja, gdje se Halubajci odmore, okrijepe, zatresu zvonima prije odlaska na Korzo, završnicu maškara, navode iz Kluba, Također ističu da su s novim vlasnikom sklopili »interni« deal i na toj adresi mogu ostati još godinu dana«.


– Jer ni sam novi vlasnik ne zna što će s jogom. Sve je to jako derutno, tu treba dosta uložiti, a neke dijelove čak i legalizirati. Zapravo ne znamo točno. Što će biti poslije tog perioda – pitanje je, komentar je Kluba.