Popularni edukativni program

Prirodoslovni muzej Rijeka objavio upis nove generacije učenika: Do sutra prijave za Malu školu prirodoslovlja

Sanja Gašpert

Škola obuhvaća niz tematskih, poučnih i zanimljivih radionica / Foto PMR

Škola obuhvaća niz tematskih, poučnih i zanimljivih radionica / Foto PMR

Riječ je o nizu tematskih, poučnih i zanimljivih radionica kroz koje djeca spoznaju svijet prirodoslovlja koristeći teoriju, praktični rad i igru 


 


RIJEKA – Upisi nove generacije učenika četvrtih razreda osnovnih škola u Malu školu prirodoslovlja, u edukativni program spoznajno-istraživačkih radionica, koje se provode u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, traju do do sutra, 28. rujna. Radionice će se održavati svaki utorak od 18 do 20 sati, u prostoru Prirodoslovnog muzeja Rijeka i na terenu, u razdoblju od listopada 2022. do lipnja 2023. godine. Broj polaznika je ograničen na dvanaest, a sudjelovanje za učenike je besplatno. Upisnicu je moguće preuzeti klikom na gumb Prijavnica, na internetskoj stranici Prirodoslovnog muzeja Rijeka. Ispunjenu prijavnicu moguće je dostaviti e-mailom na [email protected], osobno ili poslati poštom na adresu Prirodoslovni muzej Rijeka, Lorenzov prolaz 1, 51000 Rijeka (s naznakom »Mala škola prirodoslovlja«).
Motivacijski razgovori sa svim prijavljenim kandidatima bit će održani u utorak, 4. listopada u vremenu od 16.30 do 19 sati u prostoru Muzeja. Nakon razgovora, roditelji će do četvrtka, 6. listopada putem e-maila biti obaviješteni o primljenim polaznicima, prvoj radionici i roditeljskom sastanku.


Mala škola prirodoslovlja je edukativni program koji obuhvaća niz tematskih, poučnih i zanimljivih radionica kroz koje djeca spoznaju svijet prirodoslovlja koristeći teoriju, praktični rad, igru i kreativnost. Radionice dotiču teme iz područja prirodne baštine, biologije, geologije, paleontologije, kemije, fizike i astronomije te su u potpunosti prilagođene učenicima četvrtih razreda, kao nadopuna i proširivanje nastavnog programa. Kako ističu u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, ovaj projekt Muzeja ima u cilju unaprijediti opažanje prirode i prirodnih zakonitosti kod djece, kao i razviti osjećaj povezanosti s prirodom, koristeći se svim muzejskim sredstvima (laboratorij i preparatorska radionica s pripadajućom opremom, akvarij, botanički vrt, multimedijalni stalni postavi, zbirke mokrih i suhih preparata) i timom stručnjaka (marini biocenolog, ihtiolog, karcinolog, paleontolog, botaničar i muzejski pedagog). Program je verificiran od Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Mala škola prirodoslovlja je realizirana uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.