Produljen rok

Prijave za Startup inkubator Rijeka do petka

Sanja Gašpert

Startup inkubator Rijeka

Startup inkubator Rijeka

Zainteresirani za ulazak u 14. generaciju mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Startup inkubatora Rijeka 


RIJEKA – Rok za prijavu na javni poziv za ulazak nove generacije, 14. po redu, korisnika u Startup inkubator Rijeka produljen je do petka, 7. listopada u 15 sati. Kako piše u pozivu, Startup inkubator Rijeka, koji djeluje u prostoru RiHuba, pruža besplatnu podršku u razvoju poslovnih ideja fizičkim osobama koje žele postati poduzetnici, odnosno namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju. Tijekom procesa, koji traje osam mjeseci i u potpunosti je besplatan, korisnicima je osigurana sustavna podrška u razvoju poduzetničkih inicijativa, i to kroz specijalizirane edukacije, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja te osiguranje prostora i prateće infrastrukture. Korisnicima je osigurana podrška u razvoju i provedbi poslovnog plana, a za najuspješnije timove osigurana je i novčana potpora u visini od 25.000, 50.000 te 100.000 tisuća kuna za pokretanje poslova u Rijeci.


Zainteresirani za ulazak u 14. generaciju mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Startup inkubatora Rijeka. Po obavljenoj prijavi kandidati će biti pozvani na prezentaciju svoje poslovne ideje pred komisijom, a konačnu odluku o ulasku timova u 14. generaciju korisnika donosi Programsko vijeće Startup inkubatora. Ključni kriteriji za vrednovanje prijava su motiviranost i spremnost prijavljenih timova za razvoj poslovne ideje, ocjena inovativnosti i tržišnog potencijala ideje, te stupanj razrade ideje.
Startup inkubator Rijeka pokrenut je 2013. godine i integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a ciljevi su mu stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje poduzetničkih kompetencija te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.