Vjeroučiteljev oproštaj

PREMJEŠTAJ KOJI BOLI Marin Miletić ne može suspregnuti suze, ali poručuje: ‘Ponosan sam na svoj govor na Trgu bana Jelačića, ne bih slova mijenjao’

P. N.

Screenshot / Youtube

Screenshot / Youtube

Kako vidimo na snimci, Marin Miletić se vrlo emotivno oprostio od Prve sušačke hrvatske gimnazije u učionici koju je zajedno s učenicima pomogao urediti te nije mogao suspregnuti suze. Riječki vjeroučitelj Marin Miletić objavio je danas video na youtubeu i Facebooku kojim izražava izrazitu tugu zbog svog premještaja iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u drugu riječku srednju školu.


Kako vidimo na snimci, Marin Miletić se vrlo emotivno oprostio od Prve sušačke hrvatske gimnazije u učionici koju je zajedno s učenicima pomogao urediti te nije mogao suspregnuti suze. 


Marin Miletić / Screenshot / Youtube


Marin Miletić / Screenshot / Youtube

On će naime od idućeg polugodišta vjeronauk predavati u Srednjoj školi za elektrotehniku i računalstvo u Rijeci.


Podsjetimo, vrlo je zapažen bio nedavni Miletićev govor na prosvjedu prosvjetanih radnika u Zagrebu.


Riječka nadbiskupija tada se od tog njegova istupa ogradila.


‘Moram poć dalje. Ako napravite korak natrag onda se sve urušava, onda padaju ideali, onda više niste svoj, onda se pogledate u ogledalo i najgore je kad se čovjek sam sebi ne sviđa. Najgore je kad čovjek gleda sebe u ogledalo i misli da je sebe izdao. Da je izdao vrednote za koje živi. I ja ne želim biti takav. Nikad neću biti takav’, rekao je Miletić u svojoj video poruci. Po svaku cijenu, koju god cijenu treba platit ću je, po savjesti – do kraja’, rekao je Miletić u poruci objavljenoj na Youtubeu.  


‘Ponosan sam na svoj govor na Trgu bana Jelačića, ne bih slova mijenjao, ponosan sam na štrajk, što smo se držali zajedno, hvala kolegama na zajedništvu’, poručio je Miletić svojom video porukom.


‘No imaju ljudi pravo drugačije misliti. To je ta sloboda, u koju tako vjerujem, sve je sloboda’, zaključio je Miletić.