Promicanje tolerancije u RiHubu

Predstavljeno novo izdanje slikovnice ‘Moja dugina obitelj na izletu’

Ljiljana Hlača

»Moja dugina obitelj na izletu« bit će besplatna

»Moja dugina obitelj na izletu« bit će besplatna

Kako je istaknuto na predstavljanju, ovakvim projektima se želi jačati socijalna integracija djece koja imaju istospolne roditelje odnosno želi se promicati tolerancija i različitost, ali popuniti prazninaRIJEKA  »Moja dugina obitelj na izletu« naziv je slikovnice koja je danas predstavljena u RiHubu. Riječ je o drugoj seriji slikovnice koja govori o djeci istospolnih roditelja, a sve je organizirano u suradnji s riječkom lezbijskom udrugom Lori i zagrebačkom Udrugom Dugine obitelji koja okuplja LGBTQ obitelji.


Kako smo saznali, »Moja dugina obitelj na izletu« zapravo se nadovezuje na prvu slikovnicu koja je izašla početkom 2018. godine pod nazivom »Moja dugina obitelj«, a prikazivala je život Ane i Roka s istospolnim roditeljima.


U ovoj epizodi Ana i Roko sa svojim istospolnim roditeljima posjećuju muzej, park prirode, maštaju o svojoj budućnosti, druže se s prijateljima – odnosno idu na izlet.
Kako je istaknuto na predstavljanju, ovakvim projektima se želi jačati socijalna integracija djece koja imaju istospolne roditelje odnosno želi se promicati tolerancija i različitost, ali popuniti praznina.


– Ovakvih materijala koji bi bili baza za daljnji razgovor o LGBTQ obiteljima na hrvatskom jeziku nema, a sve je više istospolnih obitelji s djecom u Hrvatskoj, rekao nam je Damir Martinović iz Udruge Dugine obitelji.


Prema riječima Danijele Almesberger iz Udruge Lori slikovnica je važna stvar u trenutku kada nisu svi ravnopravni. »Moja dugina obitelj na izletu« bit će besplatna, distribuirat će se po školama, knjižnicama, a moći će se pročitati i online na webu Dugine obitelji.