Rekreacijski centar

Potpisan ugovor: Kastav dobiva novu sportsku dvoranu vrijednu pet milijuna kuna

Slavica Kleva

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Novi sportsko-rekreacijski centar bit će izgrađen na prostoru postojećeg boćališta, a u Gradu Kastvu se nadaju da će se oko dvorane okupljati novi sportaši, novi rekreativci, nove mlade snageKASTAV – Svečani trenutak za Grad Kastav, gradonačelnik Matej Mostarac potpisao je ugovor s Josipom Purićem, predsjednikom Uprave GP-a Krk, izvođačem radova, o izgradnji Sportsko-rekreacijskog centra na mjestu postojećeg boćališta.


Važan dan


– Za Kastav je ovo lijep i važan dan. Potpisivanjem ovog ugovora s GP-om Krk ovo je jedna od najvećih investicija u ovoj godini, preko pet milijuna kuna ulažemo u izgradnju sportsko-rekreacijskog objekta s izgradnjom sportske zone i cjelokupnom infrastrukturom.


Nadamo se da ćemo pridobiti nove sportaše, nove rekreativce, nove mlade snage. Zadržavamo boćalište, ali će ono konačno biti u zatvorenoj hali, a cijeli projekt izradila je kastavska tvrtka Pečarić Consult, a uključuje izgradnju dodatnih prostorija, za šahiste, borilačke sportove, rekreativce.
Izražavam veselje što će svakako izgradnjom Centra biti uključen veliki broj djece, a i konačno biti realizirana godišnja škola boćanja za koju do sada nije bilo uvjeta. Konačno ćemo imati multifunkcionalnu dvoranu gdje će se moći održavati i maškarani šušur, dodao je Mostarac.


U ime izvođača radova novinarima se obratio i predsjednik Uprave GP-a Krk Josip Purić, zahvalivši gradonačelniku što su prepoznali znanje i iskustvo, a posebno istaknuo kako je ovo važan investicijski zahvat za Grupu GP Krk koja broji 900 ljudi.


Ne dijelimo poslove na velike i male, svaki je posao važan, kazao je Purić izrazivši zadovoljstvo da se ugovor potpisuje u ne baš »plodnim« mjesecima, već na samom početku kalendarske godine, kada je u pravilu manje investicijskih zahvata.


Rok 180 dana


Sanjin Purić je pak kazao da je riječ o investiciji, odnosno iznosu Ugovora na 5,1 milijun kuna, s rokom izvedbe od 180 dana. Riječ je o klasičnom montažnom objektu, napravili smo ih stotinu i stoga se nadamo uspješnom izvođenju i ovog objekta, kratko je kazao Sanjin Purić u ime GP-a Krk.– Smatramo ovo najekonomičnijom i najjednostavnijom izvedbom. Nije to velebna građevina koju bi teško održavali, nećemo se kreditno zaduživati, ekonomično je i relativno brzo ćemo imati objekt, zaključio je gradonačelnik Mostarac te rukovanjem s izvođačima radova stavio pečat na izvedbu novog Sportsko-rekreacijskog centra kojim Grad Kastav ponovo opravdava krilaticu da se u Kastvu živi lijepo i ugodno.


Multifunkcionalan prostor


Osim boćara, planira se da će prostor Sportsko-rekreacijskog centra Kastav koristiti i šahovski klub s obzirom na neadekvatnost prostora u kojem trenutno djeluje, ali još najmanje tri udruge mogle bi se koristiti novim prostorima, ovisno o potrebama. Rekonstrukcijom se predviđa zatvaranje postojećeg četverostaznog boćališta montažnom betonskom konstrukcijom.Postojeće staze boćališta će se u potpunosti zadržati dok će se sjeverni i istočni zid ukloniti s obzirom da će budući objekti u tim dijelovima biti djelomično ukopani. Osim igrališta u prizemlju, bit će i postor za boćarske klubove, tri toaleta (za invalide, muški i ženski) ali i ugostiteljski prostor.


U području ispod tribina bit će prostor za suce, dvije svlačionice te spremište. Na prvom katu niknut će dvije multifunkcionalne dvorane koje se mogu po potrebi spojiti u uredski prostor. Ukupna površina postojeće građevine iznosi 742 »kvadrata«, od čega 378 otpada na površinu četverostaznog boćališta. Nakon zahvata površina Sportsko-rekreacijskog centra iznosit će ukupno oko 1.200 »kvadrata«.