Počeli radovi

Oprez u vožnji, postavlja se nova semaforska oprema na Diračju

P. N.

U vrijeme najintenzivnijeg prometa, jutarnjeg od 7.15 do 8.45 sati i poslijepodnevnog od 15 do 17 sati sati, promet će u raskrižju regulirati djelatnici prometnog redarstva Grada Rijeke.RIJEKA – Danas će početi radovi na demontaži stare i postavljanju nove semaforske opreme na čvoru Diračje, odnosno na raskrižju Diračje – istok, obavještava Prometni centar Rijeka prometa.


Zbog tehnologije izvođenja radova koja obuhvaća izmještanje postojećeg konzolnog semaforskog stupa na novu lokaciju te odgovarajuće elektromontažne radove, nužno je da semafori na raskrižju neko vrijeme budu potpuno isključeni, kaže se u priopćenju Rijeka prometa te nastavlja kako je planirano vrijeme trajanja radova 3 do 5 dana, ovisno o vremenskim prilikama.


Za cijelo vrijeme trajanja radova, semaforizirano raskrižje biti će isključeno, tako da će se promet odvijati prema postojećoj vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji i privremeno postavljenim znakovima koji upozoravaju na radove u tijeku i na nužno smanjenje brzine.
U vrijeme najintenzivnijeg prometa, jutarnjeg od 7.15 do 8.45 sati i poslijepodnevnog od 15 do 17 sati sati, promet će u raskrižju regulirati djelatnici prometnog redarstva Grada Rijeke.


Iz Rijeka prometa upozoravaju sve sudionike u prometu da u zoni čvora Diračje obavezno smanje brzinu vožnje, kao i da je prilikom prolaska kroz raskrižje potreban najveći oprez i striktno pridržavanje svih prometnih pravila uz obavezno poštovanje postavljene prometne signalizacije.