HEP

Postavlja se električna infrastruktura, gužve i zastoji na Martinkovcu već su postali svakodnevica

Bruna Matičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Dugotrajna čekanja u koloni izazivaju nezadovoljstvo vozača iako su jučer tomu doskočili radnici koji su neko vrijeme regulirali promet i koliko-toliko omogućili brži protok vozila u oba smjeraNa glavnoj se prometnici od Zameta prema Srdočima već neko vrijeme stvaraju ogromne gužve i nepregledne kolone vozila koje zadaju muku svima koji redovito iz zapadnog dijela Rijeke putuju prema centru i obrnuto.


Uzrok je u radovima na prometnici kod Martinkovca, a znatne prometne gužve i zastoji, koji u kišnim danima uzrokuju dugotrajna čekanja i kolone sve do Kauflanda, o čemu smo svjedočili sredinom studenoga, svakodnevno potiču nezadovoljstvo vozača.


Isto su nam potvrdili i sami vozači tijekom jučerašnjeg posjeta prometnici, premda su problemu doskočili radnici koji su u to vrijeme regulirali promet i koliko-toliko omogućavali brži protok vozila.
– Katastrofa! – opisao je Vlado Dorčić stanje na prometnici.


– Najviše se čeka u jutarnjim satima, ali ovisi gdje upadneš. Radim dostavu ovdje blizu i gužva me često usporava, kazao je Dorčić, dok mnogi zbog toga u posljednje vrijeme izbjegavaju tu prometnicu, naravno, ako imaju tu mogućnost.


– Gužve znaju biti dosta gadne. Kad primijetim da je već na Diračju kolona, pokušavam zaobići ovaj dio, skrenem i idem dolje preko Matulja, rekla nam je Tatjana.


– Sporo se radi, neorganizirano i situacija je loša. Svaki dan prolazim ovom cestom i ponekad mi treba 15 minuta, a nekad i po pola sata da prođem, ovisno o situaciji. Ovo stvarno nije u redu i trebalo je biti bolje organizirano, kazao je Milan Šupica te se požalio da vikendom, kada je manja gužva na cesti, na gradilištu nema nikoga.


– Delat se treba, to je broj jedan. Mislim da ono što je potrebno, mora se napraviti, a mi se lako strpimo, odgovorio je Viliam Marot na pitanje o tome što misli o gužvama.


Naime, radovi na prometnici kod naselja Martinkovac, točnije u Ulici Tina Ujevića i Ulici Dražice, uključuju postavljanje novih kablova za strujnu infrastrukturu. Riječ je o novom projektu HEP-a ukupne vrijednosti od 91,5 milijuna kuna i obuhvaćaju velik dio zapadnog dijela grada.


Zamjena i izgradnja kabelskih vodova TS 110/20 kV Zamet obavljaju se na području Zameta, Srdoča i Kantride, a projekt bi trebao završiti u proljeće 2021. godine. S ciljem da strujnu infrastrukturu učine pouzdanijom i omoguće bolju opskrbljenost grada električnom energijom položit će se preko 8.000 metara novih kabela.