U dogovoru s katehetskim uredom

Posljedica prosvjeda na Trgu bana Jelačića? Vjeroučitelja Miletića Crkva premješta iz Prve sušačke hrvatske gimnazije

Mirjana Grce

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

U javnosti je nedavno istaknut kao sindikalni povjerenik Prve sušačke hrvatske gimnazije i to svojim istupom na velikom prosvjetnom prosvjednom skupu u Zagrebu, a od toga njegova nastupa se Riječka nadbiskupija ogradila.RIJEKA – U dogovoru s Katehetskim uredom Riječke nadbiskupije vjeroučitelj Marin Miletić će od idućeg polugodišta vjeronauk predavati u Srednjoj školi za elektrotehniku i računalstvo u Rijeci, a ne više u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji. Tijekom ove školske godine Katehetski ured je u dogovoru s vjeroučiteljima Riječke nadbiskupije poduzeo ukupno pet premještaja svojih vjeroučitelja iz škole u školu, tako da je premještaj Miletića jedan među njima, doznajemo u Katehetskom uredu Riječke nadbiskupije.


Marin Miletić vjeroučitelj je u široj riječkoj javnosti, prije svega, poznat po svojem dugogodišnjem humanitarnom radu na mnogim poljima, kao i po svojim ekumenskim i međureligijskim zauzimanjima. U javnosti je nedavno istaknut kao sindikalni povjerenik Prve sušačke hrvatske gimnazije i to svojim istupom na velikom prosvjetnom prosvjednom skupu u Zagrebu, a od toga njegova nastupa se Riječka nadbiskupija ogradila.


Marina Miletića zamolili smo za izjavu i uputio nas je da preuzmemo što je danas objavio na svome public profilu, rekavši da je tu napisao sve. Objavio je: »Svaki oproštaj baš boli, a pogotovo oproštaj od 14 godina davanja svakog atoma za neke naše priče u Sušačkoj. Ali i još većeg bogatstva koje sam primio, jer kakav sam ja danas prvenstveno zahvaljujem dragom Bogu i mojoj Danijeli, ali i mojoj zbornici, kolegicama, kolegama, učenicima. Moji kolege su ti kroz koje sam rastao i koji su me čini boljim čovjekom. Svakome bih zaželio raditi s takvim ljudima, a pogotovo s takvim gimnazijalcima. Moja Crkva je i dalje uz mene i uz njenu potporu upuštam se u nove izazove. I radujem se svemu onome što me čeka. Piše u Bibliji: Bog sve okreće na dobro s onima koji ga ljube. Zato će ovo sve biti baš dobro.« O tome je objavio i svoj vlog.