Demokratski savez Srba i Lista za Rijeku

Popadić: Nema novog ritma grada bez novog predstavnika Srba u Gradskom vijeću

Jakov Kršovnik

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Na konferenciji za medije dotaknuo se i protukandidata kojeg je optužio za nedovoljno sudjelovanje u Gradskom vijeću u proteklim mandatimaDva su ključna problema važna za život srpske zajednice u Rijeci. Prvi je status zajednice u gradu koji je značajno ispod potencijala. Najprije smo izmjenom Statuta Grada ostali bez zamjenika gradonačelnika, ostali smo bez pročelnika Upravnog odjela Grada Rijeke, a nemamo ni direktora komunalnih tvrtki, ni ravnatelja javnih ustanova. Drugi problem je nepovoljan materijalni položaj srpskih organizacija čiji je rad neophodan za očuvanje i razvoj identiteta, smatra Milan Popadić, kandidat Demokratskog saveza Srba i Liste za Rijeku na predstojećim dopunskim izborima za članove riječkog Gradskog vijeća, iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.


Na konferenciji za medije dotaknuo se i protukandidata kojeg je optužio za nedovoljno sudjelovanje u Gradskom vijeću u proteklim mandatima.


 
– Dragi čovječe, nisi demantirao da kao predstavnik srpske zajednice u Gradskom vijeću već 10 godina nisi progovorio niti jednu jedinu riječ. Čak ni pohvalu nisi izrekao vladajućima. Zato, izaberimo novog predstavnika jer nema novog ritma grada bez novog predstavnika Srba u Gradskom vijeću, kazao je Popadić.


Dodao je da će, ako bude izabran, dio četverogodišnjeg mandata povjeriti i Jovici Radmanoviću, kojeg je opisao kao svestrano obrazovanog rođenog Riječanina, koji ne živi od srpstva, već za srpsku zajednicu.


 


– Trebamo predstavnike srpske zajednice koji razumiju njenu problematiku, a ne one koji u prazno iskorištavaju svoju poziciju. Pozivam sve građane srpske nacionalnosti da iskoriste svoje pravo i podrže koaliciju Demokratskog saveza Srba i Liste za Rijeku kako bi se srpski predstavnici vratili srpskoj zajednici, kazao je Radmanović.


Anđa Jotanović također je pozvala sve birače da ih podrže na nadolazećim izborima u nedjelju 3. listopada.