Smanjene zalihe krvi

Riječki Crveni križ organizirao još nekoliko akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Sanja Gašpert

Foto MATEO LEVAK

Foto MATEO LEVAK

U petak, 28. siječnja od 11 do 17 sati akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će održana na Sveučilišnom kampusu na Trsatu, u prostoru Akvarija, dok će se dan kasnije, u subotu 29. siječnja, krv moći darivati u staroj školi Marčelji u Viškovu, u vremenu od 9 do 13 sati...RIJEKA  U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka do kraja ovog i početkom sljedećeg tjedna održat će se nekoliko akcija dobrovoljnog darivanja krvi.


U petak, 28. siječnja od 11 do 17 sati akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će održana na Sveučilišnom kampusu na Trsatu, u prostoru Akvarija, dok će se dan kasnije, u subotu 29. siječnja, krv moći darivati u staroj školi Marčelji u Viškovu, u vremenu od 9 do 13 sati. U ponedjeljak, 31. siječnja, akcija će od 8 do 12 sati biti održana u Vatrogasnom domu Vežica, a u utorak, 1. veljače, svi zainteresirani darivatelji krvi moći će se odazvati akciji koja će se u vremenu od 12 do 16 sati održati u prostorijama Hrvatskog telekoma u Ciottinoj ulici. Iz Gradskog društva Crvenog križa pozivaju sve postojeće darivatelje krvi, kao i sve one koji to žele postati da se odazovu i priključe nekoj od navedenih akcija.


Nakon siječanjskog apela i pojačanog oglašavanja u medijima, zalihe krvi i krvnih pripravaka su se pojačale, ali, nažalost, već su počele padati, ističu u riječkom Crvenom križu.
Krv se osim u akcijama na terenu može darivati u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 051/658-352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.