Općinsko vijeće

Ponavlja se postupak izbora članova Savjeta mladih u Viškovu

Sanja GašpertVIŠKOVO – Općinsko vijeće Viškova donijelo je odluku o ponovnom pokretanju postupka izbora članova Savjeta mladih, a, kako je istaknuto, javni poziv ponavlja se zbog nedovoljnog broja pristiglih prijava za kandidaturu za članove i njihove zamjenike.


Ponovljeni javni poziv bit će objavljen na web stranici i oglasnoj ploči Općine Viškovo, kao i u sredstvima javnog priopćavanja. Savjet mladih savjetodavno je tijelo Općinskog vijeća koje se osniva u cilju aktivnog uključivanja mladih u život Općine Viškovo. U Savjet mladih bira se sedam članova, uključujući predsjednika i njegovog zamjenika. U Savjet mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem na području općine Viškovo, starosti između petnaest i trideset godina. Članove Savjeta mladih bira Općinsko vijeće, na mandat od tri godine. Rok za dostavu prijedloga je 15. rujna.


Vijećnici su, također, donijeli i odluku o prijenosu vlasništva nad građevinskim zemljištem hrvatskom branitelju u svrhu stambenog zbrinjavanja. Naime, Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, propisano je da su jedinice lokalne samouprave dužne ustupiti bez naknade građevinsko zemljište osobama koje koriste stambeni kredit ili financijsku potporu za izgradnju obiteljske kuće na propisan način. U konkretnom slučaju riječ je o građevisnkom zemljištu u Blažićima, površine 701 kvadratni metar, vrijednosti 303 tisuće kuna, koja se prenosi u vlasništvo korisniku bez naknade.
Na sjednici se raspravljalo i o drugim odlukama, između ostalog donesena je i strategija upravljanja imovinom Općine Viškovo za razdoblje od 2021. do 2027. godine.