Humanitarna akcija

Pomorci dobrog srca dječjoj kirurgiji donirali vrijednu opremu

Sanja Gašpert

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Želja je Pomorskog fakulteta nastaviti suradnju s KBC-om Rijeka, započetu u svibnju prošle godine humanitarnom veslačkom regatomRIJEKA – Četrdeset i šest tisuća kuna vrijedna kirurška oprema, za koju su sredstva prikupljena na humanitarnom koncertu »Pomorci dobrog srca«, kojega je krajem prošle godine u HNK-u Ivana pl. Zajca organizirao Pomorski fakultet u Rijeci, predana je jučer Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka.


Vrijednu donaciju – komplet finog kirurškog instrumentarija, predstojniku Klinike za dječju kirurgiju prof. dr. Harryju Nikoliću u ime Pomorskog fakulteta predao je dekan prof. dr. Alen Jugović sa suradnicima, a primopredaji je nazočila i dr. Ana Bosak-Veršić, dječji kirurg.


– Humanitarnim koncertom nabavljena je vrijedna kirurška oprema, na kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo Pomorskom fakultetu u Rijeci, koji nastavlja pomagati Kliniku za dječju kirurgiju.
Svaka je donacija dobrodošla jer pomaže u liječenju naših malih pacijenata. Ova kirurška oprema, a riječ je o šesnaest različitih instrumenata s po više komada svakog od njih, poput škara, pinceta, skalpela, nožića, služit će u mikrokirurškim operativnim zahvatima.


Testirat ćemo je već sutra na operaciji jednog dječaka, kazao je prof. dr. Nikolić.


Dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. Alen Jugović istaknuo je kako su sredstva za donaciju prikupljenja na humanitarnom koncertu »Pomorci dobrog srca«, koji se krajem prošle godine održao u HNK-u Ivana pl. Zajca, a na kojem su nastupili klapa Sv. Juraj i Orkestar Hrvatske ratne mornarice te ženska klapa Luka.


– Ideja o humanitarnoj akciji Pomorskog fakulteta javila se tijekom svečane akademije prilikom proslave 70. godišnjice osnutka. Pomorci su odlučili darivati – nabaviti medicinsku opremu kako bi pomogli liječnicima koji skrbe o najmlađim pacijentima.


Želja je Fakulteta nastaviti suradnju s KBC-om Rijeka, započetu u svibnju prošle godine humanitarnom veslačkom regatom. U realizaciji koncerta pomogli su i sponzori, kao i Grad Rijeka koji je ustupio prostor Kazališta bez naplate te Ministarstvo obrane koje je financiralo nastup i prijevoz klape Sv. Juraj.


Prodano je 400 karata, prikupljeno 46 tisuća kuna za nabavku potrebne opreme, a zahvaljujući sponzorima uspjeli smo pokriti sve troškove organizacije koncerta, kazao je prof. dr. Jugović, dodajući kako će se humanitarna suradnja s riječkim KBC-om nastaviti i ubuduće.