Službeni posjet

Policijski časnik i konzul pri Veleposlanstvu Japana u riječkoj policiji

Vladimir Mrvoš

Foto PU PG

Foto PU PG

Službeni posjet Policijskoj upravi primorsko-goranskojU službenom posjetu Policijskoj upravi primorsko-goranskoj boravio Shungo Meada, policijski časnik i konzul pri Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj te se sastao s načelnikom Harijem Brnadom i zamjenikom načelnika, Tomislavom Dizdarom.


Tijekom posjeta Meada je upoznat sa značajnijim događanjima te dovršenim kriminalističkim istraživanjima koja su obilježila ovu godinu, ali i s ostalim segmentima rada policije.


Također, razgovarano je i o protekloj turističkoj sezoni te istaknuto dobro stanje sigurnosti, kako tijekom sezone tako i u cjelini. Prezentirani su i podaci o državljanima Japana koji imaju reguliran status boravka ili rada, kao i podaci o broju dolazaka i prijava japanskih turista na našem području, a koji je u porastu u odnosu na ranije godine.
Policijski časnik i konzul Shungo Meada, kojem je ovo bio drugi posjet Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, izrazio je zadovoljstvo susretom i obostrano korisnom razmjenom iskustava te najavio nastavak suradnje i u narednom razdoblju.