Maškare vratile ključ

FOTO/VIDEO Skončao krivac za sva nedjela: Pogledajte spektakl na paljenju pusta u Viškovu

Jakov Kršovnik

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Mnoštvo mještana došlo je ispratiti paljenje pusta te pogledati završno halubajsko zvončarsko kolo, u kojem su sudjelovali i mići Halubajski zvončariVIŠKOVO – Krepko su zvonili Halubajski zvončari, a pust “Doma smo, ne rabe nan soldi”, krivac za sve loše u prošloj godini, je zapaljen na Trgu na Brege u Viškovu.


– Neka re vrit i korona i sve ča je loše! Prit će mlado ljeto, novo vreme, svi se tome nadamo, čulo se u Viškovu na završnoj pusnoj manifestaciji.


Meštrica Mića Maja vratila je ključ općine načelnici Sanji Udović koja se našalila da ju jako boli glava čim se sjeti da je ključ opet njezin.

– Radili smo mi za vrijeme pusta i za vrijeme korone, ništa nas nije zaustavilo, rekla je Udović i najavila da će kuća Halubajskega zvončara koja je u gradnji biti jako lijepo mjesto i za zvončare i sve mještane.Mnoštvo mještana došlo je ispratiti paljenje pusta te pogledati završno halubajsko zvončarsko kolo, u kojem su sudjelovali i mići Halubajski zvončari. Zvončari su protekla tri dana obahajali naseljima, u čemu ih nije zaustavila ni bura.


Foto galerija: Viškovo: Paljenje pusta Foto: Sergej Drechsler


– Lepo nan je bilo si tri dani, od nedeje do danaska, kažu Halubajski zvončari, a posebno su zadovoljni zbog mićih zvončara, jer oni su jamstvo da će se tradicija nastaviti i da će zvončari i dalje zvoniti. Izvučeni su i dobitnici tombole te je podijeljeno 20 nagrada.