LUDA MAŠKARANA VOŽNJA

Pogledajte maštovita vozila na 16. Grobničkoj balinjeradi

Alenka Juričić Bukarica

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Natjecatelji SU stigli s čitave Grobnišćine, ali i iz Kastva, Sušačke Drage, Čepića u Istri...RIJEKA – Točno dvadeset vozila na balinjerama okupilo se danas u Jelenju na 16. Grobničkoj balinjeradi čije su dobro raspoložene posade brojnim okupljenim posjetiteljima dokazale da na kugličnim ležajevima jako dobro dobro drže zavoj i mogu pun gas nizbrdo.


Okupljanje je ponovno bilo kod Plovanije gdje je nešto poslije 14 sati krenulo prvo vozilo.


– Cilj je na mostu na Sušici.
Prolazi se staza dužine oko 600 metara, a vozila imaju dva spusta.Kad se svi spuste, vežemo ih špagom i “došlepamo” nazad na cilj, pojasnio je uoči starta Boris Superina, meštar Jelenskih maškar te dodao kako se Grobnička balinjerada i ove godine održava u organizaciji Općine Jelenje i Turističke zajednice općine Jelenje, te neizostavnih Jelenskih maškar.Istaknuo je i kako su natjecatelji stigli s čitave Grobnišćine, ali i iz Kastva, Sušačke Drage, Čepića u Istri…


I pokazali veliku maštovitost, ali i vještinu u izradi karića.Kako se dalo vidjeti na samom startu, Plovanija je izgledala kao prava morska luka. Naime, uz Kremenke, ljudoždere, Kapetana Merikana, Kineski očaj´i druge, bila je tu i jedna Ričinska podmornica, jedna prava ribarica te ne jedan, već dva – Titova Galeba.