Županijska investicija

Podizna platforma olakšat će pristup svim etažama u Domu zdravlja

Bruna MatičićRIJEKA – Dom zdravlja PGŽ-a na adresi Ive Marinkovića 11 dobio je unutrašnju podiznu platformu koja će korisnicima, a posebice osobama s invaliditetom te teže pokretnim osobama, znatno olakšati pristup svim etažama. Troškove ugradnje podizne platforme u iznosu od 457.000 kuna financirao je PGŽ, a povodom završetka radova zgradu Doma zdravlja posjetili su zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelj ove ustanove Vladimir Mozetič u društvu pročelnice UO-a za zdravstvo Đulije Malatestinić i Karle Mušković, pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.


Vladimir Mozetič ovom je prilikom podsjetio na povijest zgrade koja je izgrađena 1913. godine u zdravstvene svrhe te je nekada bila riječko rodilište, a zdravstvenu zaštitu pruža i danas, u sklopu Doma zdravlja, iz područja obiteljske medicine, dentalne medicine, ginekologije, psihijatrije, kliničke psihologije, medicine rada i sporta te patronažne službe.


– Postavljanje podizne platforme omogućava kvalitetnu dostupnost pacijentima svim četirima etažama zgrade. Na taj smo način dodatno aktivirali sve prostore u zgradi s osnovnim ciljem, a to je da građani Rijeke na jednom mjestu imaju polivalentnu zdravstvenu zaštitu i na primarnoj i na izvanbolničkoj, polikliničkoj zdravstvenoj zaštiti, rekao je Mozetič.
Čestitajući medicinskom osoblju njihov dan, Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, Marina Medarić izrazila je zadovoljstvo investicijama u zdravstvu te istaknula da su, uz završenu podiznu platformu u Domu zdravlja Ispostava Rijeka, također gotovi i građevinski radovi uređenja Doma zdravlja u Cresu, što je investicija vrijedna 405.000 kuna.


– Zadovoljni smo kako investicije u zdravstvu napreduju unatoč ovoj pandemiji. Tako da će i ove godine proračun Doma zdravlja PGŽ-a biti 6.900.000 kuna, od čega je gotovo 3.200.000 kuna iz decentraliziranih sredstava, a preostali dio iz izvornog proračuna PGŽ-a, kazala je Medarić.