Vrijedan projekt

Počinju radovi u Strossmayerovoj ulici u Kraljevici, mijenja se i prometni režim

Jakov Kršovnik

Radovi će potrajati do 1. listopadaKRALJEVICA – U Strossmayerovoj ulici u Kraljevici u utorak 29. kolovoza počinje sanacija kolnika, kao i oborinske odvodnje te nogostupa, a bit će postavljena i nova prometna signalizacija.


Radovi će potrajati do 1. listopada, javljaju iz Grada Kraljevice.


Radovi se izvode u Strossmayerovoj ulici od kućnog broja 1 do kućnog broja 38, odnosno od raskrižja Strossmayerove ulice i Zrinjskog trga u centru do otprilike 110 metara iznad ulaza u dječji vrtić Orepčići.
Ukupna duljina dionice na kojoj se izvode radovi je 450 metara.


– Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremeni režim odvijanja prometa s naizmjeničnim propuštanjem vozila iz suprotnih smjerova, ovisno o vrsti i fazama izvođenja radova.


Navedenim radovima formirat će se zona smirenog prometa čime će se osigurati uvjeti za sigurno kretanje pješaka u području osnovne škole i dječjeg vrtića, navode iz gradske uprave.


Građevinske radove održavanja kolnika, oborinske odvodnje i nogostupa izvodi tvrtka Goran graditeljstvo d.o.o. iz Delnica, dok će radove na postavljanju horizontalne i vertikalne prometne signalizacije izvoditi tvrtka Signalgrad d.o.o. iz Bestovja.


Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi oko 128 tisuća eura s PDV-om, od čega Grad Kraljevica financira oko 49 tisuća eura, a Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije oko 79 tisuća eura eura, javljaju iz Grada Kraljevice.