Radionice

Počinje kostrenski Makers kamp namijenjen osnovcima

Barbara ČalušićKOSTRENA – Danas u kostrenskoj Narodnoj čitaonici počinje Makers kamp namijenjen osnovcima od petog do osmog razreda s područja Urbane aglomeracije Rijeka – Rijeke, Kastva, Kraljevice, Opatije, Čavala, Klane, Kostrene, Lovrana, Mošćeničke Drage i Viškova. Makers kamp osmišljen je kao kombinacija radionica kojima se želi povećati interes prema STEM području, a svi polaznici sudjelovat će na svim radionicama izmjenjujući se i radeći u timu.


Kamp se održava u sklopu projekta »Stori po svoju«, pilot- programa kojim se djecu i mlade potiče na usvajanje različitih znanja i vještina, tzv. makers ili uradi sam kulture, na veći društveni angažman i stvaranje okruženja u kojem uče djelujući u svojoj zajednici, povećavajući kvalitetu života i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Makers kultura naglašava učenje kroz rad u specifičnom društvenom i socijalnom okruženju kroz neformalno, umreženo, vršnjačko i zajedničko učenje, motivirano zabavom, osobnim i društvenim razvojem.


Prijavitelj i nositelj projekta »Stori po svoju« je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena. Projekt se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023. godine. Radionice će trajati od 8 do 16 sati, a roditeljima će biti omogućeno da svoju djecu dovedu već u 7.30 sati i dođu po njih do 16.30. Polaznicima će biti osiguran ručak za sve dane trajanja kampa te međuobrok. Za sva dodatna pitanja zainteresirani se mogu obratiti mailom na [email protected] ili na telefon 051/209041.