Stotinu artista

VIDEO Počinje jubilarni, 10. Rijeka Tattoo Expo, evo što nas sve očekuje

Vedran Karuza, Andrej Petrak

Mia Mohorić / Foto Vedran Karuza

Mia Mohorić / Foto Vedran Karuza

Tattoo natjecanje, zabavni program, tattoo kviz, akcija doniranja... puno se toga sprema za ovaj vikendU Sportskoj dvorani u Kostreni od 26. do 28. studenog bit će održan 10., jubilarni Rijeka Tattoo Expo. Ove godine okupit će oko stotinu tattoo artista iz desetak europskih zemalja, uz dodatan popratni program.


Tattoo natjecanje bit će održano u 14 kategorija, za koje će tattoo artisti dobiti ukupno 35 nagrada.

“Za posjetitelje smo pripremili i dodatni zabavni program kroz sva tri dana. Imat ćemo ‘zračni program’, uključuje ples na svili, ples na trapezu i suspenzije u subotu.


Tu je i tattoo kviz u nedjelju, svi posjetitelji moći će sudjelovati, a nagrade su izuzetno bogate”, najavljuje organizatorica Mia Mohorić.


Akcija za malog Tina


Zanimljivost je i izbor za najgoru tetovažu.


“Ako imate lošu tetovažu i želite se prijaviti na naše natjecanje osvajanje tri tretmana laserskog uklanjanja te tetovaže”, najavljuje Mohorić.


I ove godine Rijeka Tattoo Expo imat će humanitarnu notu. U suradnji s Općinom i TZ Kostrena te Centrom kulture Kostrena Rijeka Tattoo Expo uključuje se u akciju doniranja za svog malog sumještanina Tina.“Prikupljat ćemo sredstva skroz do prosinca za opremu koja mu je potrebna za normalno funkcioniranje, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.


Upravo smo primili informaciju da će se akciji darivanja priključiti i Kanal Ri sa svojim rođendanskim koncertom, odnosno rođendanskom proslavom u prosincu”, ističe Mohorić.


Rijeka Tattoo Expo ovogodišnjim izdanjem obilježava lijepi jubilej.


Što se sve promijenilo u 10 godina?


“Dočekali smo i 10. obljetnicu, puno se toga promijenilo kroz godine. Konvencija je krenula 2010. godine vrlo skromno sa svega sedam tattoo artista na Grobniku, u Club Houseu Fluminense Ridersa, moto kluba, koji su začetnici ove konvencije.


Nakon toga bili smo četiri godine u Rijeci, u raznim prostorima. Peto izdanje je bilo ono kad je cijela priča buknula na razinu na kojoj je danas i koju nastojimo održavati i iz godine u godinu graditi.


Preselili smo se u Kostrenu, jer u Rijeci više nije bilo adekvatnog prostora kojeg bi mogli isfinancirati. Evo nas sad već pet godina u Kostreni.


Ovdje nam je super, volimo ovaj prostor. Naši artisti su se isto udomaćili, što je nama izuzetno bitno. Konvencija smo koja slovi da radi domaću atmosferu i to nam je važno za sve naše posjetitelje i sudionike.


Nadamo se da će tako i ostati. Kostrena se pokazala kao izvrstan domaćin iz više razloga, naših ugostitelja, smještajnih kapaciteta, puno je prednosti u odnosu na velike gradove.