Riječka manifestacija

Počinje Homo si teć! Evo što nas sve čeka u nadolazeća tri vikenda

Bruna Matičić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

"Homo si teć - Rijeka Run" u nadolazeća tri vikenda objedinit će čak 9 različitih utrka u kojima će moći uživati svi građani Rijeke i posjetiteljiOd ove subote započinje najpopularnija riječka sportska manifestacija “Homo si teć – Rijeka Run” koja će potrajati sve do 23. travnja i u nadolazeća tri vikenda objediniti čak devet različitih utrka u kojima će moći uživati svi građani Rijeke i posjetitelji, sportaši i rekreativci i to od onih najmlađih do najstarijih.


539 skok


24. Homo si teć, odnosno Festival sporta i rekreacije Rijeka Run započinje utrkom Trsatskim stubama “539 skok” u subotu u 10 sati, a nastavit će se 8. travnja utrkom na Molo longu, dok će velika završnica festivala 23. travnja na riječke ulice donijeti sedam utrka, najavili najavljeno je na medijskoj konferenciji prilikom koje su organizatori naglasili humanitarni karakter cjelokupnog događaja te pozvali zainteresirane građane da istraže bogat raspored ovogodišnjeg izdanja festivala te svoje prijave obave na mrežnoj stranici Rijeka Run.

– Iznimno nam je drago što se Homo si teć, kao ne samo prepoznatljiva riječka sportska manifestacija, započeta sada već davne 1998. godine, vraća na naše Korzo i riječke ulice te s brojnim utrkama potiče građane na rekreaciju u samom centru grada.


Već sama činjenica da ima dugogodišnju tradiciju potvrđuje da je itekako prepoznata od strane građana, ali i naših gostiju kao hvalevrijedna manifestacija koja promovira sport i zdrav način života.


Prva nakon 2019.


Posljednja utrka održana je 2019. godine i okupila je gotovo 18 tisuća sudionika, a nadam se da ćemo nakon pauze i tri pandemijske godine premašiti ovaj rekord.


Očekujem da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo Homo si teć i Rijeka Run vratiti na one staze kojima smo trčali i prije pandemije, poručio je gradonačelnik Filipović.Izrazio je želju da se utrkama odazove što veći broj građana te sudjelovanjem i kupnjom festivalskih majica pridruži humanitarnoj akciji za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka.


Kako je rečeno na konferenciji, majice će se moći kupiti od ovog ponedjeljka, 27. ožujka na Homo si teć standu na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i u trgovinama Sport Visiona.


Ljubitelji trčanja doći će na svoje


– Sportske manifestacije osnažuju poziciju Rijeke kao destinaciju za aktivni turizam koji je zadnjih godina prerastao u jedan od glavnih aduta naše turističke ponude.


Izrazito nam je drago da i ove godine možemo podržati organizaciju i u ulozi partnera sudjelovati u daljnjem razvoju Festivala sporta i rekreacije.


Turistička zajednica grada Rijeke već godinama intenzivno radi na promociji aktivnog odmora u Rijeci i okolici, a veliki je iskorak napravljen razvojem projekta Rijeka Outdoor koji u našu destinaciju privlači domaće i strane goste, zaljubljenike u biciklizam, planirarenje i boravak na otvorenom, rekao je voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Marko Mikašinović izrazivši nadu da će navedena sportska događanja povećati turistička kretanja u Rijeci.Ljubitelji trčanja i rekreacije ove će godine moći uživati u čak devet utrka koje će festival sporta i rekreacije ponuditi u nadolazeća tri tjedna.


Kako je već spomenuto, festival započinje sutra utrkom Trsatskim stubama “539 skok”, a nastavit će se 8. travnja utrkom po popularnoj šetnici uz more “Molo longo trk”, dok će se preostalih sedam utrka održati 23. travnja.


Mići trk


Toga dana očekuje se najmasovnija humanitarna utrka građana, a koju će i ovog puta pratiti utrka za vrtićarce i njihove roditelje “Mići trk”, utrka osoba s invaliditetom i slabovidne osobe “Memorijal Milke Milinović” te četiri natjecateljske utrke, 19. Riječki polumaraton, Desetka powered by Heiniken 0.0, utrka štafeta 3×7 kilometara i Erste Petica.– Vjerujem da će završnica festivala 23. travnja na riječke ulice ponovo dovesti impozantan broj ljudi i još jednom pokazati sportske, ali i humane vrijednosti našeg grada, rekao je glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić govoreći kako je upravo ova manifestacija prošle godine Rijeci donijela titulu Europskog grada sporta.


Zadovoljstvo što kao partneri imaju priliku sudjelovati u organizaciji Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run su istaknuli i dugogodišnji predstavnici pokrovitelja, Tatjana Sundać iz Erste banke te Klaudio Rajković predstavnik A1 Hrvatska.– Riječ je o manifestaciji koja promovira rekreativno bavljenje sportom kao zdrav način života, a koja uključuje puno pozitivne energije, okupljanje građana svih dobnih skupina te odličnu atmosferu.


Upravo stoga s veseljem i nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji Homo si teć – Rijeka Run, rekla je Tatjana Sundać, direktorica Regionalne direkcije Rijeka, sektor građanstva Erste Banke zaželjevši svim sudionicima puno sportske sreće i dobro vrijeme.