Tradicionalni tečaj

Počeo tečaj za trudnice s područja Čavli i Jelenja, zainteresirani se još mogu priključiti

Sanja Gašpert

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Tečaj se odvija u vijećnici Općine ČavleOpćine Čavle i Jelenje u suradnji s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena organiziraju tradicionalni tečaj za trudnice i roditelje u Čavlima, na kojem će niz stručnjaka s velikim iskustvom iz prakse odgovoriti na pitanja budućih roditelja.


Cilj tečaja je potpora u svim fazama trudnoće i olakšavanje snalaženja u najvažnijoj ulozi života svake obitelji.


– Kroz tri bloka predavanja budući roditelji moći će doznati kako voditi zdravu i uspješnu trudnoću, naučiti preduvjete za vještinu dojenja i njezi novorođenčeta.
Trudnice će moći dobiti i odgovore na pitanja kako vježbati u trudnoći i nakon nje, što jesti a ne udebljati se previše. Tu su i konkretni savjeti oko odluke uzeti supruga na porod ili ne, zašto beba ima grčeve i kako joj pomoći, treba li joj dohrana, daje li se novorođenčetu voda i slično.


Glavni ciljevi provođenja ovog projekta su smanjenje tjeskobe, ispravljanje zabluda i umanjivanje straha osiguranjem dostupnosti točnih činjenica o trudnoći i porodu te njezi i prehrani novorođenčeta, ističu organizatori.


Tečaj trudnice mogu pohađati same ili s partnerom, a za svih je besplatan zahvaljujući pokroviteljstvu općina Čavle i Jelenje. Nije potrebno odlaziti u grad, jer se tečaj odvija u vijećnici Općine Čavle.


Novi ciklus predavanja počeo je u ponedjeljak, no, prema informacijama organizatora, zainteresirani se još mogu priključiti prijavom patronažnoj sestri Bojani Burić, na broj mobitela 099/251 8224.