Nova investicija

Počelo rušenje starih skladišta Brodokomerca na Kukuljanovu. Gradit će se novi veliki trgovački centar

Sanja Gašpert

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Ovdje će veliki trgovački centar izgraditi tvrtka MID Bau, koja će graditi i rotor na spoju cesta koje vode prema Vargonu, GPK-u, Pevexu i budućem centruBAKAR – U prostoru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu upravo je započeo novi veliki investicijski ciklus. Prema riječima bakarskoga gradonačelnika Tomislava Klarića, uskoro kreće izgradnja velikog trgovačkog centra tvrtke MID Bau, čija je realizacija započela rušenjem kompleksa starih skladišta Brodokomerca, izgrađenih u godinama kada se zona tek počela razvijati, a nakon uklanjanja građevina, započinje izgradnja potpuno novog kompleksa, na lokaciji uz glavnu prometnicu kroz zonu.


– Ovo je zapravo nastavak realizacije vizije koju je zacrtao Grad Bakar u kojoj se duž glavnog prometnog pravca u središtu zone smještaju trgovački centri i uslužne djelatnosti, za što je namijenjeno 30 posto ukupne površine od pet milijuna kvadrata. Preostali prostori zone namijenjeni su s po 35 posto čistoj proizvodnji te u istom omjeru logistici.


Foto galerija: Rušenje starih skladišta Brodokomerca Foto: Mateo Levak


U ovu strategiju izvrsno se uklopio i projekt novog centra, koji će još više pridonijeti atraktivnosti naše zone i obogatiti ponudu. S investitorom je postignut i dogovor o izgradnji još jednog kružnog toka na spoju prometnica koje vode prema tvrtkama Vargon, GPK, Pevex te budućem centru. Investitori su prihvatili financiranje izgradnje kružnog toka, uz suport Grada Bakra, dok će nositelj investicije biti Županijska uprava za ceste PGŽ-a, u čije vlasništvo je Grad Bakar nedavno prenio svoju imovinu, odnosno glavnu prometnicu kroz zonu. Veseli činjenica da su kao izvođači radova izabrane domaće tvrtke. S obzirom na ozbiljnost s kojom su pristupili projektu predstavnici tvrtke MID Bau i projektne tvrtke AM PS Lamda, kao i uvažavajući njihove reference, siguran sam da će se ovaj projekt ostvariti u najkraćem vremenu na zadovoljstvo svih nas, kao i brojnih stanovnika koji će tu pronaći svoje radno mjesto, kaže Klarić.
Novi investicijski ciklus u prostoru bakarske zone obuhvaća i najavljenu gradnju sportsko-poslovnog centra, ulaganja vrijednog gotovo šezdeset milijuna kuna, koji će se graditi na parceli sjeverno od Pevexa i sjeveroistočno od bivše pivovare Kaltenberg. Centar će obuhvatiti sportsku dvoranu, dva manja bazena – rekreacijski i terapijski, medicinsko-rehabilitacijski centar, dječju igraonicu, fitness te poslovne prostore koji će objektu omogućiti samoodrživost. U budućem centru svoj dom pronaći će i košarkaši Košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo, koji će tako konačno dobiti svoje mjesto za treninge i utakmice. Sportski objekt s dva bazena trebao bi biti završen za tri godine.