Susret studenata i prakse

Počela smotra prav(n)e karijere na Pravnom fakultetu

Ingrid Šestan Kučić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Predsjednik Studentskog zbora, Alex Sundać kao posebnu vrijednost »Smotre prav(n)e karijere« istaknuo je smotru poslova na kojoj će se studentima omogućiti direktni kontakt s poslodavcima, a dodajući kako trnovit put stvaranja karijere nije jednostavan dekanica prof.dr. Vesna Crnić Grotić pohvalila je studentsku inicijativu spajanja studenata i prakseRIJEKA »Smotra prav(n)e karijere« naziv je dvodnevnog događanja koje je danas počelo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a cilj je informirati studente o brojnim mogućnostima koje pravno obrazovanje i pravna struka pružaju budućim diplomantima te visokoškolske ustanove.


Tijekom dva dana manifestacije o svojim poslovnim karijerama te o važnosti pravnog obrazovanja u razvoju njihovih karijera kao i o savjetima budućim diplomantima govorit će uspješni diplomirani pravnici iz raznih područja djelovanja poput državne i lokalne uprave, pravosuđa, odvjetništva, privrede i drugih područja, a kroz edukativne radionice, predavanja te panel diskusiju svi zainteresirani će imati priliku dobiti odgovore na mnogobrojna pitanja kako bi jednoga dana spremni zakoračili u svijet rada.


Na smotri poslova, koja će se održati sutra, poslodavci će predstaviti mogućnosti zapošljavanja studenata fakulteta koji su uspješno diplomirali ili su pri kraju svog studija.


Smotra Pra(v)ne karijere, snimio Roni BRMALJ


Smotra Pra(v)ne karijere, snimio Roni BRMALJ

Organizatori dvodnevnog događanja su Studentska udruga ELSA, Studentski zbor Pravnog fakulteta te Pravni fakultet, a kako je najavio prodekan za stručne studije doc.dr. Vanja Smokvina intencija je da manifestacija postane tradicionalna te da se održava na godišnjoj razini.


Predsjednik Studentskog zbora, Alex Sundać kao posebnu vrijednost »Smotre prav(n)e karijere« istaknuo je smotru poslova na kojoj će se studentima omogućiti direktni kontakt s poslodavcima, a dodajući kako trnovit put stvaranja karijere nije jednostavan dekanica prof.dr. Vesna Crnić Grotić pohvalila je studentsku inicijativu spajanja studenata i prakse, dok je rektorica riječkog Sveučilišta prof.dr. Snježana Prijić Samaržija kazala da gradnja karijere ne započinje s diplomom, već se karijera počinje graditi tijekom studiranja.


Otvarajući manifestaciju predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić pohvalio je ELSU kao vrlo vrijednu i aktivnu organizaciju među studentima prava koja ima svoju političku težinu prepoznatljivu u cijeloj Europi.


Ujedno je podsjetio da Primorsko-goranska županija i Pravni fakultet imaju potpisan sporazum o suradnji u okviru kojeg je iznikla suradnja o stručnom usavršavaju studenata kroz aktivnosti stručne studentske prakse te provedbi programa edukacije službenika Županije.