Energo

Počela sezona grijanja u Rijeci

Ljiljana Hlača

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Iako se još nisu stekli svi formalni uvjeti za početak sezone, zbog hladnijeg i kišnog vremena koje se predviđa za iduće razdoblje, riječke će toplane prijeći na zimski način rada, obavještavaju iz TD-a EnergoPostupnim uključivanjem grijanja u objektima započela je sezona grijanja za korisnike toplinske energije u sustavu TD-a Energo.


“Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, prethodna dva dana u 21 sat su izmjerene temperature niže od 12 stupnjeva Celzijevih. Iako se još nisu stekli svi formalni uvjeti za početak sezone, zbog hladnijeg i kišnog vremena koje se predviđa za iduće razdoblje, riječke će toplane prijeći na zimski način rada”, obavještavaju iz TD-a Energo.


U Energu podsjećaju da u zimskom načinu rada toplinski sustavi Gornja Vežica, Vojak, Škurinje, Kozala, Zamet i Podmurvice rade u 24-satnom režimu.
Zgrade na navedenim sustavima mogu samostalno odabrati vrijeme dnevnog i noćnog grijanja, primjerice od 5 do 24, 6 do 23.30 sati ili bilo koja druga željena kombinacija, te neovisno o grijanju režim grijanja tople vode (naprimjer topla voda tijekom 24 sata, početak grijanja tople vode u 5 sati i slično), navode u ovom poduzeću.


Zgrade koje još ne žele započeti s grijanjem, mogu samostalno donijeti odluku da njihove podstanice ostanu isključene, neovisno o službenom početku sezone, te da se pokrenu kada se sustanari zgrade za to odluče.


Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Energu na besplatni telefon 0800 353 040.