Rekonstrukcija

Počela prva faza uređenja košarkaškog igrališta u Kraljevici, lokalnom klubu to je dobar poklon za rođendan

Jakov Kršovnik

Igralište je izgrađeno prije više od pedeset godina dobrovoljnim radom volontera i bilo je jedno od najljepših u županiji / Foto FACEBOOK

Igralište je izgrađeno prije više od pedeset godina dobrovoljnim radom volontera i bilo je jedno od najljepših u županiji / Foto FACEBOOK

Novi sjaj igralište bi trebalo dobiti u proljeće 2023. godine, a gradonačelnik Dalibor Čandrlić kaže da je posebno zadovoljan što ovaj projekt počinje u danima kada Košarkaški klub Kraljevica obilježava 50 godina postojanja i neprekidnog rada 


 


KRALJEVICA – U Kraljevici je počela prva faza rekonstrukcije i uređenja košarkaškog igrališta u blizini osnovne škole koje je izgrađeno 1970-ih godina. Novi sjaj igralište bi trebalo dobiti u proljeće 2023. godine, a gradonačelnik Dalibor Čandrlić kaže da je posebno zadovoljan što ovaj projekt počinje u danima kada Košarkaški klub Kraljevica obilježava 50 godina postojanja i neprekidnog rada.
– Igralište izgrađeno prije više od pedeset godina dobrovoljnim radom volontera, košarkaša tada tek osnovanog kluba, po izgradnji je bilo jedno od najljepših u županiji. Sada po izgradnji neće biti jedno od najljepših, već najljepše vanjsko igralište u okolici, kaže gradonačelnik.
Predviđeni su radovi u tri faze, prva je u nadležnosti Ine kao sponzorskog dijela, a za ostale dvije bit će proveden postupak javne nabave.
– Za sada imamo okvirnu cijenu za cijeli projekt od 1,6 milijuna kuna koja proizlazi iz predviđenih troškovničkih stavki koje su pretpostavka i osnova za postupak javne nabave. Konačnu cijenu ćemo dobiti tek nakon provedenog postupka javne nabave, koji će ovih dana biti proveden za ostale dvije faze, kaže gradonačelnik.


Prva faza obuhvaća pripremu terena i podloge, sanaciju graničnih zidova, izgradnju sustava odvodnje i upojnih bunara te elektroradove i postavljanje rasvjete. Druga faza obuhvaća uređenje tribina s izgradnjom stepeništa, a treća faza sadrži postavljanje gumene podloge s FIBA-inim certifikatom.
– Planiramo i produljenje postojeće sportske površine, plohe kako bi igralište bilo višefunkcionalno, pa bi se osim košarke u određenim prigodama mogli održavati turniri u malom nogometu, odbojci… Zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta na dodijeljenih 530.000 kuna, tvrtki INA na 250.000 kuna, a 200.000 kuna osigurali smo iz izvora Europske unije. Preostala sredstva osigurat će Grad Kraljevica. Još jednu lokaciju koja je više od 25 godina derutna, zapuštena, opasna za djecu i izvan uporabe pretvaramo u novu vrijednost i u novi prekrasan piksel slike Grada Kraljevice, zaključuje kraljevički gradonačelnik.